Közösség

2022.08.16. 07:00

Hulladékfémből készültek üdvözlőtáblák Bakonyszentkirályon

A részben hulladékfémből kialakított utcatáblák kinézetével összhangban készült új hirdetőtábla a helyére került a falu központjában, a település széleinél pedig az azonos formájú üdvözlőtáblák köszöntik az érkezőket. Ezeket ugyancsak főleg kidobásra szánt anyagokból alkotta meg Rónaszéki Zoltán cseszneki fémszobrász, Gombás Gyula bakonyszentkirályi önkormányzati képviselő kezdeményezésére.

Rimányi Zita

Tizenhat helyre kerültek ki a faluban az új utcatáblák, még év elején és ezeken kívül két különleges található a templomoknál. Nemcsak azt tudhatjuk meg róluk, épp melyik utcában járunk, azt is megjelölik, hogy a község vendégházaihoz hogyan lehet eljutni. Ez segítséget jelent a Bakonyszentkirályra érkező turistáknak. Ugyan az alkotások lábait csövekből vágta ki a szobrász, azokat illesztette össze, a tetejükre a díszítést újrahasznosított motorláncokból rakta össze. Országalma látható rajtuk, olyan, amilyen a település címerén szerepel. Az önkormányzat már akkor azt tervezte, hogy hasonló stílusban, ugyancsak hulladék fémből rendel meg több üdvözlőtáblát a település bevezető útjaihoz, a régiek helyére. Nemrégiben ezeket is kihelyezték, tájékoztatta lapunkat Csillag Zoltán polgármester. 

 

Az István király koronájaként számontartott Szent Korona formáját idéző dísz került rájuk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában