Biztonságos közlekedés

2022.08.19. 20:00

Már teljes egészében használható a sümegi körforgalom

Bár még dolgoznak a szakemberek és a munkagépek a helyszínen, a járművek már teljes egészében használhatják az új körforgalmat. Mindez fontos mérföldkő a Sümeget átszelő, 84-es számú főutat érintő projektnél, amely a biztonságos közlekedés feltételeit hivatott megteremteni a nagy forgalom miatt eddig nem túl biztonságos kereszteződésben.

Szijártó János

Fotó: Szijártó János/Napló

Erről Végh László polgármester tájékoztatta lapunkat. Mint elmondta, a nyári időszakban kiemelten forgalmas szakasz jelentős kockázatot jelentett az autóval közlekedők, a kerékpárosok és a gyalogosok számára. Emiatt a gyalogosok és a kerékpárosok csomóponton történő biztonságos átkelése érdekében a körforgalom dél-keleti ágán egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyet és egy kerékpáros átvezetést is létesítenek. A projekt részeként a jelenlegi közvilágítási hálózat átépítése is megtörténik, továbbá az érintett közművezetékek kiváltására is sor kerül.

A Fehérkő utca irányából, valamint a 84-es számú főútról érkező csapadékvíz elvezetése érdekében a csomóponton átvezetnek egy nagy átmérőjű csapadék csatornát, amit a Tóth Tivadar utcában lévő nyílt árokba kötnek be. Ezzel egy másik, régi probléma is  megoldódni látszik, hiszen a nagyobb esőzések alkalmával jelentős mennyiség víz zúdult le a magasabban lévő területekről. A tavasszal megkezdett kivitelezési munkálatok a műszaki ütemterv szerint zajlottak, így ma már a forgalom rendelkezésére bocsátották a körforgalmat és várhatóan az őszre tervezett hivatalos átadásnak nem lesz akadálya.

Fotós: Szijártó János/Napló

Azt is megtudtuk, hogy a fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést az Alpok Terra Kft. végzi nettó 435 millió 492 ezer forint értékben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában