Játék

2022.08.01. 19:00

Panorámás játszótér készült Cseszneken

Régóta szeretett volna az önkormányzat játszóteret kialakítani Cseszneken, pályázati támogatás révén idén sor kerülhetett erre és a napokban birtokba vehették a gyerekek, miután a szükséges használatba vételi engedélyeket is sikerült beszerezni.

Rimányi Zita

Forrás: Rimányi Zita/Napló

Minden körülményt megfontolva végül a képviselőtestület úgy döntött, hogy a polgármesteri hivatal udvarán kapnak helyet a kültéri játékok, a különféle hinták, a mászóka, az egyensúlyozó híd,  ütéscsillapító gumiburkolatot szintén leraktak. Ennek a helyszínnek az előnye, hogy közel a falu több részéhez, a buszmegállóhoz, parkolóhelyek vannak a közelben, térfigyelő kamerák biztosítják az eszközök megóvását, csökkentik az esetleges rongálás esélyét és itt mosdókat tudnak használni a játszótérre érkezők. A Magyar falu programban mintegy ötmillió forintot nyert a falu a megvalósításra, ám még ahhoz több millió forintot kiegészítésképp hozzátett az önkormányzat az anyagárak növekedése miatt és azért, mert a kerítést fel kellett újítani. Csodás kilátás nyílik innen a környező tájra, például a Zörög-hegyre és tovább szépítik még az elkövetkezőkben a játszóteret, padokat alakítanak ki, napvitorlák felszerelését tervezik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában