Az egészségmegőrzés jegyében

2022.08.27. 16:00

Szűrőprogramot szerveztek a megyei kórházban

Szűrővizsgálatokon és ismeretterjesztő előadásokon lehetett részt venni szombaton a Csolnoky Ferenc Kórház Egészségfejlesztési Irodájának rendezvényén.

Marton Attila

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az intézményben a járvány 2020-as kezdete óta először tartottak hasonló szűrőprogramot. – A hazai lakosság egészségmutatói rossznak számítanak az európai uniós átlaghoz viszonyítva, ahogyan a daganatos megbetegedések is gyakoribbak. Az egészségnap célja, hogy a lakosok figyelmét felhívjuk arra, minél többet foglalkozzanak az egészségükkel – mondta el kérdésünkre Halász Orsolya megyei kollegiális védőnői mentor. Kiemelte, az időben felismert egészségügyi probléma gyógyítható lehet, ezért is fontos, hogy minél többen vegyenek részt rendszeresen egészségügyi szűrővizsgálaton.

Az egészségnapon melanóma (bőrdaganat) és méhnyakrákszűrésen lehetett részt venni a Csolnoky kórházban, valamint ismeretterjesztő előadásokat is hallhattak az érdeklődők Halász Orsolyától a szűrővizsgálatok fontosságáról, valamint a méh- és emlődaganat korai felismeréséről. A veszprémi Egészségfejlesztési Iroda és a védőnői mentorrendszer közös rendezvényén vérnyomás- és vércukor-, valamint BMI- (testtömegindex-) és testösszetétel- (In Body) mérésen is részt vehettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában