Gyász

2022.09.06. 15:01

Elhunyt a nyugalmazott vezető ügyész

Életének 87. évében elhunyt dr. Iszak Imre nyugalmazott veszprémi vezető ügyész, aki 1992 és 2005 között töltötte be ezen tisztségét, de akit egész életpályája az ügyészi szervezethez kötött – közölte Gulyás Ildikó főügyészségi szóvivő.

Kovács Erika

Dr. Iszak Imre több mint 45 évet dolgozott az ügyészi szervezetben. 1980-ban került a Veszprémi Városi-Járási Ügyészségre, ahol 1985-ben előbb vezetőhelyettes, 1992-ben pedig vezető ügyész lett. Életútját mindvégig a szorgalom, az ügyészi szolgálathoz való hűség jellemezte. Munkáját fegyelmezetten és teljes odaadással végezte, miközben vezetőként is türelmes és humánus maradt. Tevékenységéért többször részesült legfőbb ügyészi elismerésben. Dr. Iszak Imre lelkiismeretes ügyészként, elismert vezetőként példát mutat az utódoknak, azonban embersége, barátsága, figyelmessége, segítőkészsége is ismert volt a munkatársai előtt. Ügyészek generációi nőttek fel irányítása alatt. Több évtizedes ügyészségi múltja során megszerzett szakmai és emberi tapasztalatait önzetlenül és örömmel osztotta meg fiatal kollégáival. Az ügyészséget második családjának tekintette, ahová mindig szeretettel és jókedvvel jött. Nyugdíjba vonulását követően is folyamatos kapcsolata volt az ügyészséggel, melytől lélekben sohasem szakadt el. Állandó résztvevője volt a megyei nyugdíjas-találkozóknak, de ezen túlmenően is rendszeres kapcsolatot tartott a hozzá közel állókkal, akiknek névnapi köszöntését sem mulasztotta el soha. Nyugdíjasként, vigyázó szemeit az ügyészségen tartva, leginkább otthon szeretett lenni felesége, családja társaságában. Halálával egy szerény és jó ember távozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában