Interpelláció

2022.09.21. 16:00

Kérdések a veszprémi hulladékkezeléssel kapcsolatban

Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő interpellációval fordult Porga Gyula polgármesterhez a hulladékkezeléssel kapcsolatban – számolt be róla sajtótájékoztatóján az LMP-s önkormányzati képviselő.

Napló

Forrás: Pixabay-illusztráció

Gerstmár Ferenc Hogyan tovább a hulladékgazdálkodás területén? című interpellációjában leírja: Korunk egyik jelentős problémája a hulladék mennyiségének növekedése. Az ebből eredő környezetterhelés enyhítése elemi érdekünk. Veszprémben is lépten-nyomon szembesülünk a kihívásokkal. 
A következő kérdésekre vár választ a polgármestertől: Tervezi-e a városvezetés települési hulladékcsökkentési terv megalkotását? Számíthatnak-e a veszprémiek városi újrahasználati központ létrehozására? Milyen eszközökkel kívánják javítani az illegális hulladéklerakás visszaszorítása elleni küzdelmet? Milyen számszerűsíthető eredményeket hoztak ezen a területen az eddigi intézkedések? Mekkora hatékonysággal történik az elhagyott hulladék felszámolása érdekében tett intézkedésekről szóló önkormányzati rendelet végrehajtása? Felülvizsgálják-e a lomtalanítás rendjét? Elfogadható-e, hogy a megrongálódott, kicserélt hulladéktároló edények a cserét követően még hetekig, hónapokig közterületen éktelenkedjenek? Helyeznek-e ki nagyobb számban utcai hulladékgyűjtőket és kutyaürülék-gyűjtő edényeket, ha igen: milyen területi elosztással?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában