Pályára lépett a honatya

2022.10.15. 15:30

A sportos Gicen újabb lehetőségek nyíltak a mozgásra

Bemelegítés, ünnepi beszéd és kezdőrúgás, majd a meccs – Kovács Zoltán országgyűlési képviselő tagja volt az egyik labdarúgócsapatnak Gicen, ahol a köszöntések után rögtön kipróbálták a helyiek és vendégeik, s ezzel felavatták az új többfunkciós, sportolási lehetőséget nyújtó kis pályát.

Rimányi Zita

Kovács Zoltán parlamenti képviselő és Németh Adrienn polgármester

Fotó: Penovác Károly/Napló

– Szívesen megyünk oda a Pápai Közéleti Csapattal, ahol barátságos focimeccsel avathatunk fel sportpályát. Ahol pálya épül, ott többféle lehetőség nyílik a mozgásra, a sport pedig fontos része életünknek, ezzel alapozható meg diákkorban és őrizhető meg később az egészség. A kormány az elmúlt tizenegy évben ezernyolcszáz sportpálya létrehozását támogatta, összesen százharmincmilliárd forinttal. Ezek mind grund jellegűek, a közösségépítést szolgálják, továbbá tavaly ötvenöt, idén hetven ovis pálya kialakítását tettük lehetővé. Gicen az új pályán a gumiborítás nem ellenfele a játékosoknak, ahogy mondjuk a füves buckák vagy a salak, jó körülmények között játszhatnak többféle labdajátékot gyerekek, idősebbek – mondta el a honatya, és hozzátette: tervezheti az önkormányzat a borítás felfestését, a hely késő délutáni kivilágításának megoldását és labdafogó háló elhelyezését, szintén pályázati segítséget érdemes keresni ezekhez a fejlesztésekhez.

Németh Adrienn polgármester részletezte, mit jelent, hogy az új kis pálya többfunkciós: teniszezni, lábteniszezni, asztaliteniszezni lehet itt, vagy akár röp-, kézi- és kosárlabdázni, minifocizni. S természetesen futballozni. Beszélt arról, hogy Gic sportos település, sok helybeli szeret kerékpározni, focizni is, egészséges életmódjukat szolgálja az új fejlesztés. A faluvezető tájékoztatásából kiderült: a község a Magyar falu programban mintegy kétmillió forintot kapott korábban sporteszközökre, labdákra, hálókra, kapukra, steppadokra, polifoam matracokra, egyebekre. Azt egy újabb pályázati siker oldotta meg, hova telepítsék ezeket, ugyanis ugyancsak a Magyar falu program keretében szintén kétmillió forintot nyertek a pálya gumiborítására. S ehhez még szükség volt a lakosság összefogására és önkormányzati forrásra a földmunkák, a betonozás, a murva elterítése során.  

A beszédek után a honatya és a polgármester ünnepélyes kezdőrúgása után focimeccsekkel avatták fel a falu új pályáját. A Pápai Közéleti Csapat állt ki a gici öregfiúk ellen, a pápai PELC utánpótláscsapata játszott a gici fiatalokkal, majd a veszprémvarsányi és a gici gyerekcsapat lépett pályára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában