Példaértékű összefogás

2022.10.26. 09:00

Adományokból jutottak baritonszaxofonhoz az ifjú veszprémi fúvósok

Közösségi adománygyűjtésből vásárolt hangszert a közelmúltban a Veszprémi Ifjúsági Fúvószenekar alapítványa.

Marton Attila

- A használt baritonszaxofont ősz elején szereztük be a Célirányos kezdeményezés elnevezésű gyűjtés keretében - mondta el Horváthné Bőczy Anikó, a hangszerbeszerzés ötletgazdája, a Csermák Antal Zeneiskola fuvolatanára. Hozzátette, a zenekarban ez az első baritonszaxofon, és azért volt szüksége a hangszerre az együttesnek, mert nagyszerűen ki tudja váltani a basszusszólamokat, jó alapot ad mély hangjaival a zenekar hangzásának. A hangszer megvételéhez szükséges összeg alig egy hónap alatt összegyűlt közel ötven magánszemély és a Veszprémi Petőfi Színház adományából. 

Novák Valéria zenekari tag a baritonszaxofonnal
Forrás: Veszprémi Ifjúsági Fúvószenekar

A Célirányos kezdeményezés adományszervezési technikájának köszönhetően az alapítványok kimondottan a beszerezni kívánt eszközre szerveznek gyűjtést. A zenekar munkáját segítő Fúvóskultúráért Alapítvány részére beérkezett támogatás végül meghaladta a hangszer 600 ezer forintos árát, ezért a szaxofonhoz új fúvókát és hangszerállványt is beszereztek, valamint ezen felül egy karmesteri pultot is sikerült vásárolni a zenekar számára. 
A fúvószenekari adománygyűjtés sikere példaként szolgálhat a megyében működő más alapítványok számára is - hívta fel a figyelmet Horváthné Bőczy Anikó. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában