Méltó módon

2022.10.26. 13:00

Aszófő is emlékezett 56-os hőseire

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulója alkalmából a néhány száz fős balatoni település központjában található Emlékligetben a község önkormányzata és lakossága méltó módon emlékezett meg idén is a magyar forradalom és szabadságharc napjaiban elesett hőseiről.

Jákói Bernadett

Keller Vendel polgármester és Andorfer Katalin alpolgármester helyezte el a tisztelet és a kegyelet koszorúját a helyi áldozatok emlékére. Az ünnepi megemlékezés a Himnusz közös éneklésével kezdődött, majd a helyi családbarát közösség Zenés Pódiumának közreműködésével, Nagy Annamária közművelődési szakember, a Zenés Pódium művészeti vezetője szerkesztésével irodalmi műsor hangzott el. 

Az aszófői Emlékligetben az önkormányzati koszorúzók mellett a liget megálmodója, a Nagy házaspár is elhelyezi mécseseit, virágait
Fotós: Jákói Bernadett

Az ünnepi megemlékezésen minden évben elhelyezi virágait, mécseseit az Emlékliget megálmodója és az emlékmű létrehozását kezdeményező Nagy Imre és neje. Ők nemcsak szorgalmazták, de aktív megvalósítói is voltak az Emlékliget kialakításának, s azóta is szorgalmasan gondozzák, ápolják annak zöld környezetét.
A  hősi halottak vörös homokkő emlékhelye 2006-ban készült el az Emlékligetben. A 71-es út mellett található emlékoszlop tetejére 2009. március 15-én került fel a Halassy Csilla által készített bronz kerecsensólyom. A jelenlegi oszlopon az eddigi háborúkban, forradalmakban elesett helyi lakosok neve szerepel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában