Ötvenedik születésnap

2022.10.29. 07:00

Haszkovó-szelettel ünnepli az évfordulót a lakótelep

Egy meggy-csokoládé ízű desszerttel ünnepli a Jutasi úti lakótelep az ötvenéves születésnapját.

Marton Attila

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Haszkovó úti lakótömbök közül az első épület építése 1973-ban kezdődött meg. A jubileum alkalmából és a lakótelepen élők tiszteletére a Haszkovó hírmondó kezdeményezésére és a Kokó Cukrászda együttműködésével készült el a Haszkovó-szelet, mondta el Jung Edina ötletgazda, a Virágzó Veszprém Egyesület elnöke. A torta kitalálásába bevonták a helyi lakosokat is: háromféle ízesítést, három formát és három fantázianevet küldhettek be a fórum felületére. A leggyakrabban előforduló öt javaslatot azután szavazásra bocsátották, ezek közül a meggy-csokoládé ízű torta kapta a legtöbb szavazatot. 
A végső győztest a napokban tartott előkóstoláson választották ki a meghívottak. Az eseményre mintegy ötven résztvevőt, köztük a város több vezetőjét, a helyi önkormányzati képviselőt, a lakótelepen működő intézmények vezetőit, helyi lakosokat és az egyesület tagjait hívták meg. Az előkóstolón a meggy-csoki ízű torta és egy csokoládés-kávés sütemény közül a résztvevők többsége az előbbit részesítette előnyben, így ez viseli a Haszkovó-szelet nevet. A desszertben a krémes vaníliás és csokoládés ízharmóniát kellemesen megtöri a meggy íze. A cukrászdában elérhető a sütemény, amelynek tetejére a városrészi zászlón is látható címer került. 

Jung Edina elmondta, az évfordulót júniusban piknikkel szeretnék megünnepelni, ahol mindenkit megvendégelnek majd egy szelet tortával. A Virágzó Veszprém Egyesület és a cukrászda emellett a lakótelepen működő Báthory- és Deák-iskola egy-egy osztályát, valamint a városrészben működő Bóbita óvoda két csoportját is megvendégeli a süteménnyel az adventi időszakban. A cukrászda felajánlotta azt is, hogy nehéz körülmények között élő családoknak állít össze és juttat el csomagot a karácsony előtti időszakban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában