Kitűnő közösség

2022.10.19. 17:21

Rangos elismerést kapott Nyárád

Megkapta Nyárád a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) által alapított, Közösségeket Támogató Önkormányzat Díjat, melyet Pajak Károly polgármester vett át Halász János országgyűlési képviselőtől, a Városok, Falvak Szövetségének elnökétől és Závogyán Magdolnától, az NMI ügyvezetőjétől Lakiteleken, az intézet székhelyén a minap. Az ünnepségre a 16. stratégiai konferencia keretében került sor.

Kovács Erika

Halász János országgyűlési képviselő, a Városok, Falvak Szövetségének elnöke, Pajak Károly polgármester és Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetője

Az NMI oldalán azt írta, Nyárád polgármestere, képviselő-testülete és közművelődési szakembere elkötelezett a közösségi művelődés és a magyar kultúra iránt, ami minden tevékenységükben tetten érhető. Ezt a hosszú ideje végzett, példaértékű, magas színvonalú közösségépítő munkát ismerte el az intézet is az általa alapított rangos díj odaítélésével. 

Közölték továbbá, a 900 fős Nyárád a Pápai járásban található. Az utóbbi 10 évben jelentős fejlődés jellemezte, fenntartható gazdálkodást folytató, a közösségeire figyelő, hagyományait, értékeit megtartó, tovább éltető faluként nagyra becsülik a helyiek és a térségben élők egyaránt. Az önkormányzat segíti a közösségek létrejöttét, működésüket, kezdeményezéseik megvalósítását, ezáltal a helyi társadalom aktivizálását. Ennek köszönhetően rengeteg program, közösségi kezdeményezés zajlik a faluban. Tevékenységével térségi központtá vált, a környező településekkel jó együttműködést alakított ki, sokak számára nyújt segítséget, példát. A fejlődés a település önkormányzata, polgármestere, az általuk foglalkoztatott szakemberek, köztük a kiváló közművelődési szakember elhivatottságának köszönhető.

Pajak Károly polgármester megkeresésünkre kiemelte, nagyon megtisztelő az elismerés, mely a település kitűnő és összetartó közösségének köszönhető. Nyárádon nagyon sokat dolgoznak az emberek, kiemelkedő munkát végeznek, mások mellett Kovácsné Józsa Henrietta, a közösségi ház vezetője.

 

 

Címkék#település

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában