Elkészült a tervrajz

2022.10.24. 08:00

Új ravatalozó épül a tapolcai Régi köztemetőben

Elkészült a Régi temető új ravatalozójának terve, a megvalósítás önerős lehet, azonban valószínűleg még két évig várat magára.

Tóth B. Zsuzsa

Két éven belül új ravatalozó épül a régi helyén

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Erről volt szó a közelmúltbeli tárgyaláson a városházán, ahol a tervezőirodát képviselő szakemberek bemutatták a terveket.
Amint az elhangzott, a város képviselő-testülete eredetileg a régi ravatalozó felújítását tervezte, azonban az épület állapota azt már nem teszi lehetővé. A statikai vizsgálat olyan súlyos problémákat tárt fel, amelyek egyértelműsítették, hogy egy új ravatalozó felépítésére van szükség. Első körben elkészült nyolc-tíz koncepció, amelyet a történelmi egyházakkal, temetkezési vállalkozókkal, a hivatal műszaki osztályának és főépítészének bevonásával, később az önkormányzati képviselők véleményezése, választása után szűkítettek le egyetlen tervre. Mostanában készült el a részletes, látványtervekkel is kiegészített tervrajz, mindenki megelégedésére – mondta a tanácskozáson Dobó Zoltán polgármester. Hozzátette, hogy bár meglepő, de még mindig a régi köztemetőben, nem pedig az Új temetőben magasabb a temetkezések száma. Igaz, utóbbiban már az urnás temetések vannak többségben.
Az építkezés alatt, illetve azt megelőzően a városvezetés úgy tervezi, hogy díszburkolatot kap a temetői kápolna előtti rész. Az ad helyet a temetési szertartásoknak, amíg az új ravatalozó elkészül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában