Zirc

2022.11.26. 14:00

Adventi vásározás a termelői piacon

Az adventi hétvégéken is működik a zirci termelői és kézműves piac, amelyet idén tavasz óta tartanak meg szombatonként a városközpontban kialakított fedett vásártéren.

Rimányi Zita

Fotó: Rimányi Zita

Megnéztük, ezúttal milyen portékával várták az árusok a vevőket, akiknek a többsége már törzsvásárlónak számít. 

A mangalicatermékeket és füstölt árut kínáló húsos asztalnál ezúttal is többen kóstolás után kértek maguknak az ebédhez vagy szendvicsbe való finomságot, szép pucolt diót szintén láttunk. Igaz, volt aki kedvenc almájából ezúttal nem tudott venni és a legutóbb innen hazavitt sütőtökből sem tudott még néhányat beszerezni, de szörpöket, lekvárokat sokféle ízben raktak ki a különlegességeket kedvelők elé. A tejtermékeket készítő kistermelőt is hiába keresték ezúttal a zirciek, de abban néhány egymással szóba elegyedő férfi megegyezett, hogy savanyúságokat érdemes a piacon vásárolni, s ha azt fogyasztják, azzal egészségüknek jót tesznek. 

Fotós: Rimányi Zita

Karácsonyi ajándékot szintén találhattak a kínálatban, például egyedi, varrott holmikat, többek közt takarókat, manókat és adventi koszorúk közt is válogathattak a vásárba járók vagy ötleteket kaphattak ahhoz, milyet állítsanak össze otthon maguknak. Decemberben hasonlóképp megtartják a szombati zirci piacot, idén az utolsót 17-én. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában