Közösségi programok

2022.11.28. 08:00

Először állítottak adventi koszorút a Jeruzsálemhegyen

Először állítottak koszorút a veszprémi Jeruzsálemhegyen, az első gyertyát advent első vasárnap gyújtották meg.

Balla Emőke

Meggyújtották az első gyertyát a jeruzsálemhegyi adventi koszorún

Fotó: Penovác Károly/Napló

A veszprémi Jeruzsálemhegyi Baráti Kör az év minden időszakában sokféle programmal várja a városrészben élőket és a távolabb lakókat. Advent, karácsony ideje is eseménydús: ahogy az elmúlt években, úgy idén is megérkezik a Mikulás, ezúttal december 3-án. December 6-án felállítják és megnyitják a betlehemet, 16-án felavatják a kavicsfogú álteknős szobrát, 21-én pedig feldíszítik a karácsonyfát, sorolta Heiter Sándor, a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör elnöke a vasárnap esti rendezvényen. Adventi koszorút először állítottak a hagyományos helyszínen, a Kiskőrösi úti ABC előtti téren, mondta a baráti kör elnöke, aki az adventi koszorú történetét is felidézte: a gyertyákkal díszített koszorút 1839-ben Németországban állították először.

Csernai Balázs, a Regina Mundi plébánosa arról beszélt, hogy Krisztus érkezik hozzánk, ő hozza el a békét, megajándékoz bennünket az ő békességével. Erre a békére van a legnagyobb szükségünk, mondta, és áldott ünneplést kívánt a jelenlévőknek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában