A hátrányos helyzetű fiatalok javára

2022.11.13. 15:30

Jótékonysági bálra várta támogatóit a veszprémi egyesület

Megtelt a Hangvilla szombaton este a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület immár 14. bálján.

Juhász-Léhi István

Molnár Roland, az egyesület elnöke úgy fogalmazott, az álmuk teljesült, hiszen közel kétszázan vesznek részt a jótékonysági bálon

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A rendezvény előtti sajtótájékoztatón Molnár Roland, az egyesület elnöke úgy fogalmazott, az álmuk teljesült, hiszen közel kétszázan vesznek részt a jótékonysági bálon. Megköszönte és kiemelte a Pannon Egyetemmel meghosszabbított együttműködést. 
Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora kijelentette, amióta az egyetem szorosabbra fűzte a kapcsolatát a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesülettel, "azóta válságból válságba sodródunk", és egyre nő azoknak a köre, akik támogatásra szorulnak. Örömét fejezte ki, hogy a rendezvény minden gond dacára egyre nagyobb népszerűségre tesz szert. Mint mondta, biztos benne, hogy az egyesület bevételei jó helyre kerülnek, és azokat a fiatalokat támogatja, akiknek nem könnyű az életük.
Nagy Károly atya először Márfi Gyula nyugalmazott érsek üdvözletét tolmácsolta. Elmondta, amikor a világban mindenütt érezni lehet az élet nehézségeit, akkor még inkább muszáj segíteni a rászorulókon és támogatni őket. A napokban Szent Mártont ünnepeltük, aki Szent István király mellett Magyarország védőszentje, amit "elfelejtettünk". Mint fogalmazott, Szent Márton példát ad arra, hogy a 21. század emberének abból kellene adnia a rászorulónak, ami felesleges, amiben dúskál.

Gál-Sántha Szilvia a Nyugalom Kft. képviseletében kapott szót, elmondta: örömükre szolgál, hogy segíteni tudnak, remélik, mindez a jövőben is így marad. Szathmáry Zita az OOK Press részéről azt emelte ki, szeretettel dolgoznak együtt a Molnár Roland jelezte egyesülettel. A Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület munkája szerinte azért is tiszteletre méltó, mert nem fáradtak bele abba, hogy kérjenek, pedig manapság kérni nagyon nehéz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában