Advent

2022.11.27. 14:00

Megkezdődött az advent a Tihanyi Bencés Apátságnál (galéria)

Meggyújtotta Németh Placid testvér az adventi koszorún az első gyertyát, a Tihanyi Bencés Apátság zsúfolásig megtelt templomában november 27-án, szombaton este, majd Mogyorósi Ányos atya fiatalok zenés kísérete mellett szentmisét mutatott be.

Kovács Erika

Különleges, lélekemelő adventi ünnepen vehettek részt a hívek a tihanyi templomban, ahol Mihályi Jeromos perjel vezetésével a szerzetesek az egyház hivatalos esti imádságát, a Vesperást énekelték szombaton este

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Különleges, lélekemelő adventi ünnepen és szentmisén vehettek részt a hívek a tihanyi templomban, ahol Mihályi Jeromos perjel vezetésével a szerzetesek az egyház hivatalos esti imádságát, a Vesperást (közös esti ima, esti istentisztelet) énekelték. Az imádság után Mogyorósi Ányos atya szentmisén beszélt az advent jelentőségéről, melyről egyebek mellett elmondta, a szó a laton adventus Domini kifejezésből származik, melynek jelentése: az Úr eljövetele. Az atya a karácsony előtti várakozás kapcsán kiemelte, ez az elcsendesedés időszaka, amit éljen meg mindenki személyesen és családban, illetve közösségben is. –Kérjük az Urat, hogy szilárdan, stabilan álljunk, tisztuljunk meg ezekben a hetekben! - közölte. 

Az adventi időszakot, majd a karácsonyt rendkívül gazdag programsorozattal ünneplik meg az apátságnál, melyről honlapjukon és a közösségi oldalon lehet tájékozódni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában