Helyi közélet

2022.11.27. 08:00

Megújult a Templomkertben lévő kereszt Szigligeten

Az idei évben is megújult egy kereszt Szigligeten, amelyet szombaton áldottak meg a Templomkertben.

Szijártó János

A helyi összefogás szép eredményeként az idei évben is megújult egy kereszt Szigligeten

Fotó: Szijártó János

Az ünnepi eseményen Balassa Dániel polgármester köszöntötte a résztvevőket. Mint mondta, az advent ezúttal is egy szép mozzanattal kezdődik a településen, hiszen az önkormányzat, a Szigligeti Táj- és Településvédő Kör, valamint az egyház összefogásával ismét felavathatnak egy megújított keresztet. Ez az együttműködés az utóbbi években több alkalommal is megnyilvánult, tavaly például az úgynevezett a Baricz-keresztet újították meg. Az idei adventre a templom melletti kereszt szépült meg, Demeter Éva, a településvédő kör elnöke mindig aktív és közösségépítő tevékenységének, illetve Bodor István restaurátor precíz szakmai munkájának köszönhetően. Az összefogás erejét méltatva Bedy Imre plébános mondott áldást, majd közös imádságra kérte a megjelenteket.

Fotós: Szijártó János


A Templomkertből aztán Szigliget központjába vonultak át a résztvevők az atya hívására, hiszen az első adventi gyertyát is meggyújtották az impozáns megjelenésű adventi koszorún. Az ünnepi várakozás fénye a templomkerti kereszt megújításával és megáldásával idén talán még szebben ragyog Szigligeten, mint korábban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában