Szent Donát Kórház

2022.12.20. 07:00

Fejlesztésekről is szó esett a kórházi ünnepségen

Karácsonyi ünnepséget tartottak az elmúlt héten a várpalotai Szent Donát Kórházban. Rácz Tamás főigazgató köszöntőjét követően egy betlehemes játékot tekinthettek meg a meghívott vendégek, de a karácsonyi hangulatot idéző dallamok is felcsendültek a kórház C épületének aulájában rendezett eseményen.

Szabó Péter Dániel

Szívhez szóló karácsonyi műsort adtak a kórházban a Szent János iskola kisdiákjai Fotó: Szabó Péter Dániel

 

Rácz Tamás főigazgató köszöntőjében a hamarosan megvalósuló újabb egészségügyi fejlesztéseket is részletezte. Elmondta, az új beruházás számos szakrendelést érint, mely jelentős minőségi javulást fog hozni a járóbeteg-szakellátásban. Többek között megújul a radiológia, a hasi ultrahang- diagnosztika, a sebészet, a nőgyógyászat, a kardiológia és a diabetológia is.  

Mindezek mellett a Cédrus épület földszintjének a szakrendelések előtt való  megnyitásával a járóbeteg-szakellátás nagyobb területen, illetve nagyobb várótermi adottságokkal tud majd 2023 tavaszától működni.  

Rácz Tamás a Szent Donát Kórház a Városért elnevezésű jószolgálati programmal kapcsolatban hangsúlyozta, az elmúlt években számos területen sikerült intézményüknek segíteni Várpalota intézményeit, szervezeteit. Több mint hat éve működik például együtt  az intézmény a Magyar Máltai Szeretetszolgálat várpalotai csoportjával. 

A szervezet életében a  december a legmozgalmasabb hónap, hiszen sokat kell dolgozniuk azért, hogy minél több rászoruló család karácsonyi ünnepét szebbé tudják tenni. Várpalotán és Inotán évente mintegy 150 csomagot oszt szét karácsony tájékán a szeretetszolgálat, s ebben a munkában a Szent Donát Kórház támogató tevékenysége is fontos szerepet játszik.

Az ünnepségen elhangzott, több oktatási intézménnyel is jó kapcsolatot ápol a kórház. A Thuri György Gimnázium esetében a diákok egész éves kiemelkedő munkáját értékelik a pénzjutalommal járó Szent Donát-díjjal. Más típusú támogatást nyújtanak viszont a Nepomuki Szent János Római Katolikus Általános Iskolának, évente fix összeggel segítik az iskola működését. 

A karácsonyi ünnepségen mindkét tanintézmény diákjai kedveskedtek a meghívottaknak egy-egy hangulatos karácsonyi műsorral, mely után a kórház dolgozói jutalmakat vehettek át Rácz Tamás főigazgatótól.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában