Programok az iskolában

2022.12.28. 10:00

Játék és vásár az ünnep előtt

Betlehemes játékkal és adventi vásárral zárult az adventi ünnepkör a tapolcai Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskolában.

Tóth B. Zsuzsa

A 3. osztályos tanulók adták elő a betlehemes játékot nagy átéléssel

Forrás: iskola

Amint azt az iskola igazgatójától, Patonai Szilviától megtudtuk, a Járdányi Pál Zeneiskola tanítványai fuvolakvartettjének előadásában az Adeste fideles nyitotta meg az iskola karácsonyi műsorát.  Ezt követte a 3. osztályos tanulók által előadott betlehemes játék, melyet Kormányos Ildikó tanárnő tanított be. A műsorban a negyedik gyertyagyújtás után a gyerekek jelmezekben, nagy átéléssel adták elő Jézus születésének történetét.
A templomi műsort nyilvános adventi vásár követte, ahol a helyi vállalkozók kínálták színvonalas kézműves termékeiket. A Veszprémi Főegyházmegye által kiírt betlehemkészítő-versenyre készített betlehemeket, illetve az iskolában működő kézműves művészeti műhely foglalkozásain készített szárnyasoltárokat egy kiállítás keretében tekinthették meg az érdeklődők. A vendégeket az ünnepi vásáron az iskola szülői munkaközössége szendvicsekkel, süteményekkel, forralt borral és teával látta vendégül. A délutáni vásárt az iskolában működő Zene-bona művészeti műhely karácsonyi műsora koronázta meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában