Elismerés

2022.12.08. 20:00

Junior Prima Díjat kapott a Pannon Egyetem kutatója

Idén 16. alkalommal adták át a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) épületében a Junior Prima Díj Magyar Tudomány kategóriájának díjait. A díjazottakat idén is az egyes tudományterületek szaktekintélyei választották ki az MFB felkérésére.

Horváth Virág

Fotó: Magyar Fejlesztési Bank

A Magyar Fejlesztési Bank és a Prima Primissima Alapítvány 2007-ben hívta életre a Junior Prima Díj magyar tudomány kategóriáját. Az elismerést azok a 33 év alatti fiatal tudósok kaphatják, akik kimagasló tudományos munkájukkal, nemzetközi eredményeikkel, oktatási és közösségépítő tevékenységükkel jelentősen hozzájárulnak a magyar tudomány fejlődéséhez.

A Magyar Tudományos Akadémia épületében Bókay Márton nemzeti fejlesztés-finanszírozásért felelős helyettes államtitkár és Sipos-Tompa Levente, a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatója adta át az elismeréseket.

A Junior Prima Díj Magyar Tudomány kategória idei győztesei között volt a Pannon Egyetem fiatal kutatója, Koók László (bio-, környezet- és vegyészmérnöki tudományok) a Biomérnöki, Membrántechnológiai és Energetikai Kutató Csoport munkatársa. A Veszprémi Akadémiai Bizottság kiemelkedő kutatója címmel is rendelkező Koók László 1988-ban született. Biomérnök alapszakon, majd 2017-ben vegyészmérnök mesterszakon szerzett diplomát a Pannon Egyetem Mérnöki Karán. PhD-tanulmányait a PE Vegyészmérnöki és Anyagtudományi Doktori Iskolájában végezte el. Kutatásait a zöld energiatermelés területén, az úgynevezett bioelektro-kémiai rendszerek alkalmazásának és fejlesztésének körében végzi. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában