Cholnoky-karácsony

2022.12.17. 08:00

Másodszor ünnepelt közösen a városrész

Második alkalommal tartottak városrészi karácsonyi ünnepséget a Cholnoky-lakótelepen pénteken délután.

Marton Attila

Az eseményen közreműködtek a Cholnoky Jenő-lakótelepi Tagóvoda apróságai

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Cholnoky Kerekasztal Egyesület rendezvénye karácsonyfa-díszítéssel kezdődött. 
Porga Gyula polgármester (Fidesz–KDNP) köszöntőjében arról beszélt, az ünnep megmutatja, hogy nem vagyunk egyedül, legyen szó családi vagy egy nagyobb, városrészi vagy városi közösség összejöveteléről. Örömét fejezte ki, hogy a Cholnoky-lakótelepen is elindult a közösségi gondolkodás, amelyben az oktatási intézmények, civilek és vállalkozók működnek együtt. Megjegyezte, a város nagy ünnepre készül 2023-ban, az Európa kulturális fővárosa-évadban. 
Sótonyi Mónika önkormányzati képviselő reményét fejezte ki, hogy a következő években is megrendezik a városrészi programot az adventi időszakban. 

Az eseményen közreműködtek a Cholnoky Jenő-lakótelepi Tag­óvoda apróságai, a Cholnoky-iskola tanulói, a Veszprémi Petőfi Színház művészei. A néphagyományt felidéző műsort adtak a Cholnoky Nyugdíjasklub tagjai, valamint fellépett a Bodolai Dalma és Huszti László UkuDala duója. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában