Közlekedés

2023.01.16. 21:00

Vasúti kedvezmény a Veszprémbe utazóknak

Kedvezményes vonatjegyekkel utazhatnak az érdeklődők a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa kiemelt programjaira, elsőként a hétvégi megnyitóünnepségre.

Marton Attila

Forrás: Pixabay

A kedvezményes menetjegyek hétfőtől vásárolhatók meg. Az utasok jelképes 2023 forintért válthatnak jegyet a kiemelt programokra egész évben, tájékoztatott a vasúttársaság. Hozzátették, az egyedi ár oda-vissza utazásra érvényes az ország bármely pontjáról. A kedvezményes jegy elsőként a január 21-22-ei, szombati és vasárnapi megnyitóünnepségre lesz megváltható. A jegy csak másodosztályon érvényes, feláras vonaton a szükséges egyéb költséget ki kell fizetni. A jegyeket online és személyesen is megválthatják az érdeklődők, ugyanakkor az önkiszolgáló értékesítési csatornákra érvényes öt- és tízszázalékos kedvezmény az EKF-jegyre nem vonatkozik. A Veszprém-Balaton 2023 EKF jegy odautazásra a rendezvényeket megelőző napon és a rendezvények napján vagy napjain, míg hazautazásra a rendezvények napján és napjain, valamint a rendezvényt követő napon érvényes. A kedvezményes jegyeket legkorábban 60 nappal a tervezett utazás előtt lehet megvásárolni, és azok a GYSEV területén is érvényesek. 

A kedvezményes vonatjegyeket legközelebb az áprilisi Blues Fesztiválra lehet majd megváltani, tették hozzá. Közölték azt is, a MÁV-START és a Volánbusz éjszakai mentesítő járatokat indít a szombati megnyitó után. A vasúttársaság plusz FLIRT egységeket állít be Veszprémből Székesfehérváron keresztül Budapestre, a környező településekre pedig a Volánbusz biztosít többletjáratokat az utasoknak többek között Ajka, Pápa, Zirc, Balatonfüred, Siófok, Székesfehérvár, Tapolca és Balatonalmádi felé. A veszprémi V-Busz helyi járatait a nyitórendezvényre látogatók január 21-én egész nap díjmentesen vehetik igénybe. A vasúttársaság menetrendszerinti járatai Budapest és Székesfehérvár felől Veszprémbe óránként közlekednek, Szombathelyről és Zalaegerszegről kétóránként lehet eljutni az VEB2023 EKF fő helyszínére

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában