Közel 120 vendég

2023.01.24. 07:00

Jó hangulatú bál borkóstolással Balatonkenesén

Új borkirálynőt választott és borapródokat avatott Vince-napi borbálján a Kelet-balatoni Borlovagrend.

Marton Attila

Németh Fanni korábbi borkirálynő, Győrfi Károly, Takács Alexa és Baranyai Péter borrendi tag

Forrás: Kelet-balatoni Borlovagrend/Ráduly-Bagoly Tímea

Az egyik helyi szállodában tartott rendezvényt immár 13. alkalommal szervezték meg, ezúttal is nagy érdeklődés mellett, a bálon közel 120 vendég tette tiszteletét. A megjelenteket Győrfi Károly, a Kelet-balatoni Borlovagrend elnök-nagymestere köszöntötte, és megnyitotta a borbált. 

Az eseményen megválasztották a borrend ötödik borkirálynőjét, Takács Alexát, aki a szőlészet és borászat népi hagyományairól beszélt a vendégseregnek. A szőlész-borász végzettségű hölgy a kelet-balatoni medencében termel bort férjével. A hagyományoknak megfelelően a borrend tagjai a bálon új borapródokat választottak, akik esküt tettek a szervezet zászlósborára, a balatoni kékfrankosra. A szervezet borapródja lett Beleznay Endre, Göndöcs Bálint, Majoros Ágnes, Mile Marianna, Szabó Mónika és Tóth Sándor Péter. Az apródok várhatóan még idén borlovagi taggá válnak. 

Az ünnepségen a Kelet-balatoni Borlovagrend érdemérmét vehette át Győrfi Károlytól a szervezetért végzett kiemelkedő tevékenységéért Kürti Ibolya kincstárnok és Németh Tibor ceremóniamester. Az est során egy dél-balatoni pincészet nedűiből tartottak kóstolót, valamint a borrend tagjainak jóvoltából a Balaton keleti medencéjét reprezentáló közel húszfajta bort is kóstolhattak a vendégek. A jó hangulatú bálon műsort adott Beleznay Endre színész, a hajnalig tartó mulatságon a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is a Búgócsiga zenekar muzsikált. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában