„Tanuljatok meg jót cselekedni, törekedjetek igazságra…”

2023.01.14. 20:00

Ökumenikus imahét Veszprémben

A Krisztus-hívők egységéért idén is megrendezik az ökumenikus imahetet/imanyolcadot, január 15-e és 22-e között. A hívek mindennap más helyszínen imádkoznak.

Balla Emőke

Forrás: pexels.com

 

Az idei ökumenikus imahét anyagát és istentiszteleti rendjét a Minnesotai Egyházak Tanácsa állította össze. A minnesotai keresztények az alábbi szentírási szakaszt választották útmutatásul az ökumenikus imahétre: „Tanuljatok meg jót cselekedni, törekedjetek igazságra…” (Ézs 1,17)  

Az imahét országos nyitó istentisztelete vasárnap 18 órakor lesz a budapesti Kálvin téri református templomban, ahol szentbeszédet mond Erdő Péter bíboros, igét hirdet Fabiny Tamás evangélikus elnök-püspök. 

Veszprémben mindennap 17 órakor kezdődnek az alkalmak. Az imanyolcad nyitó istentisztelete a Kálvin János parki református újtemplomban lesz, ahol Takáts István érseki általános helynök, főszékesegyházi plébános hirdet igét. Hétfőn a Regina Mundi-templomban Niederhoffer Zoltán református lelkész, kedden az evangélikus templomban Felker Zsolt, a Magyarok Nagyasszonya-plébánia plébánosa, szerdán a Magyarok Nagyasszony-templomban Kóródiné Demeter Orsolya református lelkész, csütörtökön a Szent Anna-kápolnában Janka Ferenc görög katolikus esperes, parókus, pénteken a Károly-templomban Steinbach József református püspök, szombaton a Szent László-templomban Isó Zoltán evangélikus lelkész lesz az igehirdető. Az imanyolcad záró istentiszteletét január 22-én, vasárnap 17 órakor tartják az Árpád-házi Szent Margit-templomban, a szertartást Udvardy György érsek vezeti. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában