Hagyomány

2023.01.09. 09:00

Sikeres utcavendégség Aszófőn

A helyi Szociális és Kulturális Alapítvány elnöke, Markó Beáta négy évvel ezelőtt találta ki a Vendégül lát az utca program gondolatát. Hagyományteremtő szándékkal egy év kihagyással idén immár harmadik alkalommal valósították meg a rendezvényt a Közösségi tér szabadtéri részén.

Jákói Bernadett

A stafétát jelképező adventi koszorút a Hunyadi köz lakóközössége vette át, ők lesznek a házigazdái az idei év végi rendezvénynek

Fotó: Jákói Bernadett

Ezúttal az Árpád, a Balaton, a Kossuth, és a Rákóczi utcák lakói fogtak össze, hogy megvendégeljék a kistelepülés más utcáiban élőlet. Komoly készülődés előzte meg a rendezvényt, amelynek lebonyolításáról a közülük megválasztott szervező csapat gondoskodott. A négy utca minden lakója lelkesen részt vett a készülődésben.  Aki nem tudott jelen lenni, az előszervezésben szorgoskodott. Így egy fantasztikus hangulatú délután kerekedett a település központjában, a kultúrház előtti Dísz téren. 

Vendégvárás, forralt bor, szendvicsek, házi sütemények várták a vendégeket. Nem maradhatott el a játékos kvíz sem, melynek szerencsés nyertesei kiváló aszófői borokat nyertek. Kovácsné Fodor Veronika köszöntője után Soós Mária, az Árpád utca lakóközösségének képviseletében gyújtotta meg a negyedik adventi gyertyát a közösségi koszorún.  A jó hangulatú közös ének és a beszélgetések mellett, a rendezvény végén továbbadták a stafétát, ami minden évben hagyományosan egy adventi koszorú, a Hunyadi köz újgenerációs lakóközösségének, ők a jövő évi rendezvény házigazdái lesznek. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában