További támogatásra van szükség

2023.02.22. 20:00

Bővítik és felújítják az iskolát Csopakon

Bővítik, illetve felújítják a Csopaki Református Általános Iskolát, melynek szerdai bejárásán Kontrát Károly országgyűlési képviselő egyebek mellett kiemelte, mindent megtesz az időközben felmerült pluszköltségek biztosításáért.

Kovács Erika

Tislér Géza református lelkész, fenntartó, Ambrus Tibor polgármester és Kontrát Károly országgyűlési képviselő a bejáráson

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Kontrát Károly, aki már januárban is megtekintette a munkálatokat, a helyszínen kifejtette, a munkálatok során nem várt költségek jelentek meg, így a befejezéshez további támogatásra van szükség. – Nem kérdés, hogy mindent megteszek azért, hogy a gyermekek és az iskola dolgozói minél hamarabb birtokba vehessék az új, modern intézményt. Bízom benne, hogy hamarosan pozitív hírt mondhatunk! – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő, majd hozzátette, ha elkészül az iskola, tovább gazdagítja Csopakot és a református gyülekezetet is.

Ambrus Tibor polgármester rámutatott, egy település életében alapvető szerepük van a gyermekintézményeknek, így a bölcsődének, óvodának és az iskolának, melyek Csopakon is működnek. A polgármester méltatta a bővítést, melyre, mint mondta, nagy szükség van. 

Tislér Géza református lelkész, fenntartó aláhúzta, munka közben derült ki, hogy további források kellenek a befejezéshez, ezért levelet írtak Gulyás Gergely miniszternek, Balog Zoltán lelkésznek, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnökének, és megkeresték az országgyűlési képviselőt, valamint a polgármestert. – Reményeink szerint az iskola bővítéséhez megkaphatjuk a szükséges támogatást, így őszre befejeződhetnek a munkálatok, és a több mint 200 diák méltó körülmények között tanulhat – fogalmazott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában