Hazafias nevelés

2023.02.09. 17:03

Honvédelmi erőpróba a Bátrak Ligáján

Tíz iskola több mint száz diákja versengett a Honvédelmi Sportszövetség által életre hívott Bátrak Ligája vetélkedőn csütörtökön a tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Batsányi tagintézményében.

Tóth B. Zsuzsa

Az első három helyezett csapat díját Simicskó István és Navracsics Tibor adta át

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A versenyző iskolák tízfős csapatai tíz állomáson bizonyíthatták ügyességüket, tudásukat. Megmérettek íjászatból, lézeres lövészet terén tiszti lövészetből és mesterlövészetből, villámtájékozódásból, RC tank vezetéséből. Kiderült, hogy teljesítenek az akadálypályán, a függeszkedés és az evezés során az erőpróbán, a sor- és váltóversenyen, az autós szimulátoron, a Petőfivel kapcsolatos kérdésekkel teli szellemi vetélkedőn, és hogy milyen jó a reakcióidejük.  

A versenyt az ajkai Szent István Király Római Katolikus Iskola diákjainak csapata nyerte, második a nagyvázsonyi Kinizsi Pál Általános Iskola csoportja lett, harmadik pedig a Szigligeti Általános Iskola csapata. 

A díjátadás során Simicskó István a Honvédelmi Sportszövetség elnöke elmondta, hogy a katonai jellegű akadályversenyen a honvédelemmel kapcsolatos versenyszámok a fiatalokat az életre is felkészítik. 

Az általános iskolások részére immár 30. alkalommal meghirdetett országos versenysorozat fő célja a hazafias nevelés keretén belül aktív közösségek létrehozása és az egészséges életmód népszerűsítése az iskolás fiatalok és a kadétok körében. Öröm volt látni, hogy sportszerűen küzdetek az akadálypályákon, teljesítitek a feladatokat. Higgyétek el, hogy maga az élet is tele van küzdelemmel, bízom benne, hogy akik ma itt helytálltak, azok az életben is könnyebben boldogulnak majd – mondta az elnök.

Navracsics Tibor területfejlesztésért felelős miniszter szerint Tapolca katonaváros volt korábban, és a versenynek köszönhetően egy kicsit most is az lett. 

– Aktív katonák már nem nagyon vannak, de a hagyomány megmaradt. A Bátrak Ligája, reméljük, még sokszor visszatér a városba, és bízom benne, hogy érdeklődésetekkel, küzdőszellemetekkel kitüntetitek a versenyt, és Tapolca kaphat még egy esélyt arra, hogy katonaváros legyen – mondta a miniszter. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában