Ökoiskola

2023.02.27. 18:00

Minden kis lépés számít

Zöldülő középiskola címmel Laczkó Boglárka környezetkutató tartott rendhagyó tanórát a várpalotai Thuri György Gimnázium 11. évfolyamos tanulóinak. Az ökoiskolaként működő tanintézmény a mindennapokban is kiemelt figyelmet fordít a környezettudatos gondolkodásra.

Szabó Péter Dániel

Laczkó Boglárka környezetkutató tartott előadást a várpalotai gimnazistáknak

Fotó: Szabó Péter Dániel

A Nemzeti alaptanterv szerint a 11. évfolyamos tanulók már egy új környezetvédelmi tantárgyat, természettudományt is tanulnak, amelynek keretében lehetőség van a fenntarthatóság témájában jobban elmélyülni. Szondáné Kovács-Molnár Márta, a Thuri György Gimnázium ökomunkacsoportja vezetőjének meghívására Laczkó Boglárka környezetkutató tartott ennek kapcsán egy interaktív tanórát a fiataloknak. 

Az úgynevezett „zöldóra” keretében a környezetkutató segített eligazodni a fiataloknak a fenntarthatóság és a környezettudatos gondolkodás kapcsán felmerülő kérdésekben. Beszélt a szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás fontosságáról, valamint ezek kapcsán lényeges információkra hívta fel a tanulók figyelmét, ugyanakkor sok tévhitet is eloszlatott.

Laczkó Boglárka fenntarthatósági szakemberként vallja, hogy a jelenlegi környezetvédelmi problémákra a hulladékmentesség lehet a valódi megoldás a jövőben. A fenntarthatóság kapcsán kiemelte: minden lépés számít, hiszen mindannyian a rendszer szerves részei vagyunk. Az óra végén a tanulók számos alternatívát is megtekinthettek az egyszer használatos termékek kiváltására.

– Örömmel tapasztaltam az előadás folyamán, hogy a diákok látják és érzékelik a problémákat, nyitottak a megoldásokra, amelyekről Laczkó Boglárka is beszélt. A Pannon Egyetemmel szoros kapcsolatban vagyunk, a diákjaink rendre részt vesznek a különböző versenyeiken, de a továbbtanulás szempontjából is érdeklődnek a veszprémi kampusz iránt – mondta el Szondáné Kovács-Molnár Márta. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában