Jó hangulatú közösségépítés

2023.02.19. 07:00

Szinte a kerítés is kolbászból volt Kádártán (galéria, videó)

Közösség Kádártáért Egyesület és Kádártai Közösségi Ház szervezésében harmadik alkalommal tartották meg a Kádártai kolbászolás elnevezésű gasztrorendezvényt szombaton a városrészben.

Cseh Zoltán

Húsz csapat mérte össze gasztronómiai tudását a kolbásztöltés területén

Fotó: Cseh Zoltán

Összesen húsz csapat mérte össze fűszerezési és sütési tudását, hogy közülük kikerüljenek a legjobbak. - Jó látni, hogy évről évre egyre több esemény zajlik Kádártán - mondta köszöntőjében Porga Gyula polgármester. Hozzátette, mivel idén már túljelentkezés volt, jövőre nagyobb helyszínt igyekeznek kialakítani a versenyzők számára. - Húsz különböző ízesítésű kolbász közül kiválasztani a legjobbat szinte lehetetlen, nehéz helyzetben a zsűri - vélekedett a polgármester, aki Ovádi Péter országgyűlési képviselővel közösen osztotta ki a megmérettetésre jelentkezőknek a 5 kg húst, valamint a tölteni való bélt.

Egyes csapatok a korábban otthon összeállított fűszerkeverékkel érkeztek, mások a helyszínen adagolták a hozzávalókat. Készültek végtelen hosszúságú kolbászok és egy evésre elegendő méretű húskészítmények is. Persze nem maradhatott el az asztalokról az otthonról hozott finom sütemények, és természtesen az italok.

Korábban falusi disznóölést szerveztek, ez adta az apropóját az első kolbászolásnak 2020-ban - árulta el Tósoki Gina, a Kádártai Közösségi Ház vezetője, MInt mondta, a jó hangulat már a közösségi élet létrejöttével garantált volt, de ezt fokozta még Polgár Csaba, aki a zenét biztosította a verseny ideje alatt. - Igyekszünk úgy összeállítani a napot, hogy jó hangulatban teljen - húzta alá, ami maradéktalanul sikerült. 

A három fős zsűri hosszas mérlegelés után végül a harmadik díjat a Kó-Bikáknak adta, a második a Simonyiék csapata lett. A legjobb kolbászt a Kádártai Kolbi Keverők formációja készítette el. Különdíjas: Norbi Kolb-Ász.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában