Erős hanghatás

2023.02.20. 17:04

Vadászgépek a fejünk felett (videó) (frissítve)

Balatonfűzfői olvasónk küldte a videót, amelyet a település fölött, nem túl nagy magasságban elrepülő vadászgéppárról készített.

Napló

Erős hanghatás kísérte a gépek elhaladását

Forrás: Olvasónk

Mint elmondta, a gépek moraját kisebb szünetekkel egész nap lehetett hallani. A honvédség által rendszeresen kiadott lőtéri értesítő szerint a 47. Bázisrepülőtéren az Aero Vodochody nemzetközi merevszárnyú repülőgépteszt lőgyakorlata zajlik. Ha ehhez kapcsolódnak az olvasónk által rögzítettek, akkor egy cseh repülőgéppárt láthatunk a videón. 

Ez a gyakorlat a héten péntekig, majd 27-étől március 3-áig tart. 

De hogy pontosan milyen gépek is ezek, azzal szerkesztőségünk megkereste a Magyar Honvédséget, akik megerősítették értesülésünket. Eszerint a megkeresésben jelzett időszakban az AERO Vodochody AEROSPACE repülőgépgyár az általa kifejlesztés alatt álló L-39NG repülőgépekkel a Magyar Honvédség várpalotai gyakorlóterén és annak légterében – térítés ellenében – március 3-ig repüléseket és egyéb tesztfeladatokat hajt végre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában