Összefoglaló

2023.02.09. 08:00

Vádemelés Veszprémben, nagy sikerű bál Tapolcán és Gaál Zsóka szimultánja – Híreink a vármegyéből

Forrás: Pixabay-illusztráció

Ajkán Gaál Zsóka játszott szimultánt

A női nemzetközi sakk mester18 táblás szimultánt és vakparti bemutatót tartott az Ajka Városi Asse és a Sportváros Nonprofit Kft. által vezetett sakkszakkör tagjainak és tanulóinak – írja a veol.hu. A programra Czingler Sándor versenybíró, szervező és Kosztolánczi Gyula Fide-mester kérte fel Zsókát. A mester 18 táblás szimultánt és vakparti bemutatót tartott, a szakköri tagok nagy örömére. Amint azt Zsókától megtudtuk, ő a szimultánban is a kihívást keresi, ezért nem hagyományos formában kívánta lebonyolítani a találkozót. Plusz nehézségként kérte, hogy a 18 táblán csupán 45 perc álljon rendelkezésére az összes parti lejátszására, illetve az ellenfélnek ne kelljen megvárnia, míg ő újra a táblához érkezik, kezelheti a sakkórát. Így Zsókának az idő szorításával is meg kellett küzdenie.

Balatonalmádinál ütközött két gépkocsi

Almádi felől Fűzfő felé akart kanyarodni egy Audi sofőrje hétfőn este, amit későn vett észre egy Mitsubishi, és nekiment az Audinak – tudta meg a Napló Bartók Judit vármegyei rendőrségi szóvivőtől. Információnk szerint az Audiban egy tízéves lány, a Mitsubishiben egy 12 és egy nyolcéves fiú, illetve egy 14 éves lány könnyebben megsérült. A műszaki mentést a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók végezték.

Veszprémben vádat emeltek

Vádat emelt a Veszprém Vármegyei Főügyészség előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt a 25 éves férfival szemben, aki megölte munkatársnőjét az egyik veszprémi gyárban tavaly májusban, közölte a főügyészség – olvasható a veol.hu. hírportálon. A vádirat szerint az elkövető a szabadidejében vérengző tartalmú online videojátékkal játszott. A férfi a bűncselekményre készülve kést vett ma-gának, amelynek nyelére szövetet ragasztott, hogy ne legyen csúszós. A nő a férfitól mintegy 20 méterre dolgozott, személyes kapcsolat nem alakult ki közöttük.

Ringató foglalkozások lesznek a Bakonyban

A február 13-án több bakonyi kistelepülésen, Jásdon 9 órakor, Bakonynánán 11-kor, Dudaron 15-kor kezdődő Ringató foglalkozásokat Solti Emese zene szakos pedagógus vezeti – írja a Napló. Február 25-én és március 18-án Eplényben találkozhatnak vele az érdeklődők. Vedd ölbe, ringasd, énekelj! – ez a mottójuk a Gállné Gróh Ilona nevével fémjelzett, Magyar Örökség díjjal elismert zenés foglalkozásoknak. A Ringatók célja, hogy oldott, szeretetteli légkörben megismertesse a kisgyermekes szülőkkel a zenei nevelés lehetőségeit, a szülők és a gyerekek átéljék a közös éneklés és játék élményét.

Veszprémben leadhatók a mobilok

Amint arról a veol.hu ír, az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban is leadhatók a feleslegessé vált mobiltelefonok és táblagépek. A Jane Goodall Intézet Passzold vissza, Tesó! elnevezésű országos programjához ősszel csatlakozott a megyei könyvtár. Oros Sándor, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár szervezési igazgatóhelyettese érdeklődésünkre elmondta, a kezdeményezéshez kapcsolódva a központi könyvtár földszintjén gyűjtődobozt helyeztek ki. Ide használaton kívüli mobiltelefont – hagyományos nyomógombos mobilt és okostelefont –, GPS-t és táblagépet lehet elhelyezni, ugyanakkor azt kérik mindenkitől, az eszközöket a személyes adatok törlése után adják le.

Tapolcán nagy sikerű bált rendeztek

A Napló cikke szerint a Bárdos Lajos Általános Iskola Batsányi tagintézménye szülői szervezete bálját a vártnál is jobb eredménnyel zárták – erről tájékoztatta a Naplót a szülői szervezet elnöke. Töreky Ferenc elmondta, nagyon hálás mindazon tapolcai és környékbeli vállalkozók, cégek támogatásáért, akik segítettek abban, hogy eredményes legyen a bál. – A szülői szervezet tagjai és családtagjaik példaértékűen álltak mellénk, Dobó Zoltán polgármester keretéből támogatta a rendezvényt. Éreztük, hogy a közösség által kitűzött nemes cél mindenkinek fontos, szeretnénk, ha az iskola minél korszerűbb lenne, a gyerekek minél jobb körülmények között tanulhatnának. A bevétel felülmúlta várakozásainkat, eleve a felajánlások összege is megközelítette a kétmillió forintot – mondta a szülői szervezet elnöke. Hozzátette, hogy a bevételt mindenképpen az iskola felújítására fordítják.

Ajkán telt ház előtt zajlott a bajnoki mérkőzés

Az ajkai jégcsarnokban a FEHA19–FTC-Telekom jégkorong Erste Liga bajnoki mérkőzésen a nézők, köztük az Ajkai Óriások Jégkorong SE tagjai, igazán élvezetes, izgalmas játékot láthattak a veol.hu tudósítása szerint. A Ferencváros 3-1 arányú győzelmével zárult az összecsapás, a csapat így az ötödik helyen zárta az alapszakaszt, ezzel bejutott a negyeddöntőbe. A székesfehérváriak tizedikek lettek, még küzdenek a playoffrészvételért. Az első harmadban Turbucz Martin Zoltán talált először kapuba, majd Fekete Alex, 1-1. A második harmadban nem született gól, a harmadikban Kreisz Brúnó 1-2-re módosította az állást, majd Turbucz Martin Zoltán ismét kapuba talált.

Veszprémben labdarúgó Téli Kupát rendeztek

A harmadik fordulót rendezték a labdarúgó Téli Kupa felkészülési sorozatban – írja a Napló. Eredmények, Ajkai csoport: Balatonederics–Sümeg VSE 0-14 (0-7), g.: Nimsz 3, Reicz 3, Szakonyi 3, Kecskés 1, Horváth A. 2, Markó, Bencze. Pápai csoport.: Herend–Borsosgyőri ISE 0-5 (0-1), g.: Kolozsvári, Tóth M. 2, Bors, Farkas. Pápai ELC B–Pápai ELC A 1-1 (1-1), g.: Arizpe, ill. Nagy B. Péti csoport.: Ősi–Balatonalmádi 1-5 (1-1), g.: Kiss Á., ill. Schäfer 2, Németh L. 2, Gerendai. Csetény–Várpalotai BSK 0-9 (0-3), g.: Kovács, Jónás B. 3, Jónás N., Teiter 2, Gómann 2.

Veszprémben nem sikerült biztosítani a második helyet

Nem tudta bebiztosítani második helyét az alapszakaszban a veszprémi futsalcsapat, amelynek hétfői vendége teljesen váratlanul feltámadt – olvasható a Naplóban. 1. FCV–MFA 3-3 (2-0) Az első félidő hajrájáig nem esett újabb találat, ekkor a Veszprém növelte előnyét. Fridrich szerzett labdát, Kissel kényszerítőzött, és végül szépen helyezett a kapus mellett a hálóba, 19. perc: 2-0.

Veszprém vármegyében a balesetek fele a sebesség nem megfelelő megválasztása miatt történik

Amint arról a veol.hu ír, az elsőbbség meg nem adása miatt következett be tavaly az év első háromnegyedében Veszprém vármegye útjain. Országosan a tavalyi első három negyedévben 11 103 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, ami 4,3 százalékkal haladja meg a járvány korlátozásai miatti alacsonyabb járműforgalommal jellemezhető 2021 azonos időszakát, olvasható a Fókuszban a megyék 2022. I–III. negyedév című kiadványban. A balesetek száma ugyanakkor csaknem tíz százalékkal alacsonyabb volt 2019 azonos időszakához képest.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában