Ösztöndíj harminchárom zirci középiskolásnak

2023.03.17. 19:00

A város önkormányzata épp húsz esztendeje támogatja a továbbtanulókat

Immár húsz éve ismeri el ösztöndíjjal a helyi önkormányzat a zirci középiskolás diákok kiemelkedő tanulmányi eredményeit.

Kelemen Gábor

Az ösztöndíjasok ünnepségen résztvevő csoportja a zirci városházán Fotó: Kelemen Gábor

 

 

Kokárdával a szívük fölött sorra vették át a fiatalok oklevelüket a városházán, az 1848-49-es szabadságharcra emlékező ünnepségen, az első félévi kiemelkedő tanulmányi eredményeik elismeréseként Ottó Péter polgármestertől és Varga Zita önkormányzati képviselőtől. A város éppen húsz évvel ezelőtt indította útjára tanulmányi ösztöndíjpályázatát azzal a céllal, hogy a tudás rangját ezzel is kifejezésre juttassa, a tanulás értékét megbecsülje, a kiemelkedő tanulmányi teljesítményt felmutató, állandó zirci lakosú diákok munkáját követendő példaként elismerje, és ezzel is erősítse a fiatalok városhoz való kötődését.

Az ösztöndíj elnyerése érdekében az aktuális félévben legalább 4,7-es tanulmányi átlagot elért középiskolásoknak pályázatot kell benyújtaniuk a város képviselőtestületéhez. Azok elbírálását az emberi kapcsolatok bizottsága átruházott hatáskörben végzi el.

Az önkormányzat ezúttal 33 fiatalt részesített támogatásban, öt hónapon keresztül havonta tízezer forintot kapnak. Az ösztöndíjasok: Ábrahám Gábor Zoltán, Biber Cintia, Bittmann Panna, Bognár Tamara, Bolla Sára, Buda Tekla, Dülk Botond, Finta Zsuzsanna, Földesi Benedek, Földesi Lőrinc, Francsics Fanni, Gazdag László, Józsa Léna, Kaszás Réka, Kitzvéger Nikolett, Kovács Blanka, Kovács Dóra, Kovács Kristóf, Kovács Zalán, Kutasi András, Lajtafalvi Eszter, Léber Zsóka, Lingl Nóra, Nick Regina Lili, Palánkai Tünde Orsolya, Rátódi Ildikó Katalin, Sasvári Levente Balázs, Sömjén Máté, Szakács Zille, Szeremley-Kovács Hanga, Tátrai Nóra Hanga, Tóth Róbert István és Varga Kinga.

Többségük Veszprémbe jár iskolába, egyharmaduk a helyi középfokú oktatási intézmények valamelyikét erősíti, Győrben és Budapesten tanulókkal is találkozhatunk a névsorban. Többen közülük kitűnő tanulmányi átlagot tudnak felmutatni, és nem egy zirci fiatal van, aki már az érettségi előtt komplex nyelvvizsgával rendelkezik. Aki nem tudott megjelen az ünnepségen, a képviselőtestület következő ülésein veheti át oklevelét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában