Elismerték a munkájukat

2023.03.02. 17:00

Az ápolókat ünnepelték a füredi szívkórházban

Kossuth Zsuzsanna, hazánk első főápolójának születésnapja alkalmából megemlékezést tartottak a balatonfüredi Állami Szívkórházban a magyar ápolók napján.

Kovács Erika

A szívkórház kertjében, az ápolók fájánál koszorúzással tisztelegtek Kossuth Zsuzsanna emléke előtt. Kónya Anikó ápolási igazgató a kép jobb oldalán

Forrás: szívkórház

Kónya Anikó ápolási igazgató köszöntőjében hangsúlyozta, Kossuth Zsuzsanna embersége, a haza iránti hűsége, szakmai alázata minden ápoló számára példaértékű. Köszönetet mondott a szívkórházban dolgozó valamennyi ápolónak az elmúlt évben végzett munkájáért. 

Simon Attila orvos igazgató kiemelte az ápolók áldozatos munkáját. Azt mondta, ápolók nélkül nincs hatékony gyógyítás vagy gyógyulás. Halász Henrietta osztályvezető főnővér ünnepi megemlékezésében méltatta Kossuth Zsuzsanna szellemi örökségét. Kiemelte, hogy az 1848/49-es forradalom és szabadságharc idején 72 tábori kórházat hozott létre, önkéntes nőket toborzott a betegellátásra. A segélynyújtás mellett a sérültek lelki állapotának gondozására is figyelmet fordított. A vesztes háború után Kossuth Zsuzsanna először Belgiumban, majd az Egyesült Államokban töltötte száműzetését szegénységben, betegségben 1854-ben történt haláláig. 

A megemlékezés az ápolók ünnepi műsorával folytatódott, majd minden ápoló elismerést kapott. Végül a kórház kertjében, az ápoló fájánál koszorúzással tisztelegtek Kossuth Zsuzsanna emléke előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában