Összekovácsolja a generációkat

2023.03.22. 08:00

Borversenyt rendeztek Vináron

24. alkalommal rendezték meg Vináron a minden évben jó hangulatú borversenyt. Az est folyamán megválasztották a legjobb fehér- és vörösbor tulajdonosát, valamint a 2022-es év bortermelőjét.

Haraszti Gábor

Lukács Pál lett az év borásza

Forrás: Vinár község önkormányzata

Vinár település mindig is borászfalu volt, a község címerében a szőlőlevelek és a szőlőfürt is erre utal. A borversenynek komoly tradíciója van a településen, az összejövetelek célja pedig az, hogy összekovácsolja a generációkat. A kultúrházban a hangulatra ezúttal sem lehetett panasz, a borokat szakértő zsűri bírálta el.

A fehérborok mezőnyében Lukács Pál érdemelte ki az első helyet, a második Várnai Béla, míg a harmadik Várnai Tibor lett. A vörösborok között ifj. Bokodi Béla nedűjét ítélték a legjobbnak, őt Lukács Pál, majd Ősze Zoltán követte. A verseny összpontszámai alapján az év borászának járó címet Lukács Pál vehette át – tájékoztatott Horváth Csaba, a község polgármestere. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában