Nemzeti ünnep

2023.03.15. 16:00

Elismerések a tapolcai hölgyeknek

Varga Károlyné, N. Horváth Erzsébet és Horváthné Somogyi Ildikó Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vehetett át a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából a Festetics Palotában.

Tóth B. Zsuzsa

A kitüntetettek egy csoportja Navracsics Tibor területfejlesztési miniszterrel

Forrás: Minisztérium

A három tapolcai kitüntetett az állami kitüntetések és miniszteri elismerések átadási ünnepségén vehette át az elismerést Navracsics Tibor minisztertől.  

Varga Károlyné, a tapolcai Wass Albert Könyvtár és Múzeum nyugalmazott igazgatóhelyettese, a Ráday Mihály Város- és Faluvédő Szövetség titkára, a Tapolcai Városszépítő Egyesület alelnöke és a Tapolcai Nőklub Egyesület elnöke a város történetének kutatása és bemutatása érdekében végzett munkája, valamint közösségépítő tevékenysége elismeréseként, N. Horváth Erzsébet helytörténész, író, a tapolcai Batsányi Színjátszó Kör alapító vezetője a település kulturális életében betöltött szerepe, valamint helytörténeti kutatásai és írásai elismeréseként, Horváthné Somogyi Ildikó, az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségének alelnöke és a Veszprém Megyei Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége Közhasznú Egyesületének elnöke, az Életlehetőség Szociális Nappali Intézmény Nonprofit Kft. ügyvezetője a megváltozott munkaképességűek és a fogyatékossággal élők támogatását szolgáló több évtizedes áldozatos munkája elismeréseként érdemelte ki a kitüntetést. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában