Sajtótájékoztató

2023.03.28. 13:01

MSZP módosító indítvány az útfejlesztésekért

Hartmann Ferenc veszprémi MSZP-s önkormányzati képviselő a vármegyeszékhely útfejlesztései kapcsán tartott sajtótájékoztatót.

_NA

Hartmann Ferenc

Fotó: Juhász-Léhi István

 

Nemrég azt kérte az MSZP országgyűlési frakciójától, hogy az idei költségvetéshez nyújtsanak be módosító indítványt azért, hogy az „álló” beruházások elinduljanak Veszprémben. A Roboz utcai tájékoztató helyszíne sem volt véletlen, hiszen oda – a Jutas-lakótelep és a Dózsaváros közé - völgyhidat tervezett Veszprém, melynek tervei 2003-ban készültek. Ezeket a terveket a jogszabályok miatt bizonyos időközönként felül kell vizsgálni, miközben a tervezett területek az önkormányzathoz kerültek. Legutóbb hat éve, 2017-ben került terítékre a völgyhíd ügye, akkor az volt a cél, hogy 2023-ra álljon a létesítmény. Kiderült az is, a völgyhidat 20 éve 2,2 milliárd forintból lehetett volna megépíteni, ma viszont 8,2 milliárd forint lenne a kivitelezés.

Hartmann Ferenc elmondta, azért kérte a módosító indítványt a 2023-as költségvetéshez, hogy ne csak a völgyhíd, hanem más fontos helyi útfejlesztések is valósuljanak meg. Így a gyulafirátóti elkerülő anyagi forrása rendelkezésre álljon, és a 8-as út megújítása is elkészüljön. Előbbi szerinte azért halaszthatatlan, mert Gyulafirátót szomszédságában NATO bázis épül, ami nagy forgalmat generál. Elmondta, a 8-as út 6,8 milliárd, a 82-es elkerülője 5,5 milliárdba kerülne.

Hartmann Ferenc arról is beszélt, megkereste Ovádi Péter (FIDESZ-KDNP) országgyűlési képviselőt azért, hogy támogassa az indítványt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában