Versmondás

2023.03.25. 10:00

Színészeknek szavalt az ajkai hetedikes

Ismert színművészek előtt szavalt Ravasz Olivér, az Ajkai Eötvös Loránd–Kossuth Lajos Általános Iskola hetedik osztályos tanulója. Az iskolába érkezett a felhívás a szervező Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnáziumból.

Tisler Anna

Olivér első körben Pusztaszeri Kornél és Györgyi Anna előtt mondta el a verset

Fotó: Gyarmati László

A korábbi szavalóversenyeken eredményesen szerepelt 176 diák regisztrált, akik az ország 38 településéről érkeztek. Olivér ősszel megnyert egy területi szavalóversenyt, ezután magyartanára, Garbai Zsuzsanna hívta fel a figyelmét az országos megmérettetésre. A szülők vállalták, hogy elviszik őt Budapestre, így elkezdték a felkészülést. Nagy meglepetést okozott, hogy a zsűri tagjai hazánk neves színészei voltak. Olivér Petőfi Sándor Dicsőséges nagyurak című versét választotta édesanyja javaslatára, amely különösen aktuális a Petőfi 200-emlékév tiszteletére.

Olivér korosztályában csaknem ötven tanuló jelentkezett, akiket két csoportban hallgattak meg. Olivér első körben Pusztaszeri Kornél és Györgyi Anna előtt mondta el a verset, majd mindkét csoportból a legjobb öt ismét előadta a verset, akkor már a négytagú, Kútvölgyi Erzsébettel és Kovács Istvánnal kiegészült zsűri előtt. Olivér nagyon szép teljesítménnyel az országos versenyen a hatodik helyet szerezte meg, de ami talán még ennél is meghatározóbb számára, hogy életre szóló élménnyel gazdagodott ezen a napon, hiszen nem sokan mondhatják el magukról, hogy Kossuth- és  Jászai Mari-díjas előadóművészek előtt szerepelhettek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában