Jótékonyság

2023.04.11. 09:00

Adományt gyűjtöttek a mentősöknek Pápán

A Pápa és Térsége Mentésügyéért Alapítvány támogatására szervezett jótékonysági autósnapon 422 ezer forint gyűlt össze. A pénzt a szervezet mentéstechnikai felszerelések vásárlására fordítja.

Haraszti Gábor

Igazi autókülönlegességeket is meg lehetett csodálni Fotó: Haraszti Gábor

 

Immár harmadik alkalommal rendezték meg az Ipari Parkban a Pápai Autópiac Napot és drift bemutatót. A szervezők a legutóbbi alkalmon a Sérült Gyermekek Egészséges Neveléséért Alapítványnak gyűjtöttek, ezúttal pedig a mentősök munkáját szerették volna megkönnyíteni.

– Reggel kicsit megijedtünk, hogy az időjárás nem fogad kegyeibe minket, szerencsére délelőtt már itt-ott kisütött a nap és egyre többen látogattak ki a rendezvényre – mesélte Kovalszki Péter, szervező. – Próbáltunk minden korosztályt megszólítani, a kicsiknek volt ugrálóvár és mászófal, a nagyoknak felnikitartó verseny, RC modell bemutató és drift taxi is. Nagy örömünkre idén elfogadták a meghívásunkat az American Car Club Hungary tagjai is, akik igazi amerikai autókülönlegességekkel érkeztek.

– A klub az ország egyetlen és egyben legrégebbi, hivatalosan bejegyzett amerikai autós klubja, mely magába tömöríti hazánk amerikai autósait és rajongóit. Minden évben két, egész hétvégés fesztivál jellegű amerikai autós találkozónk van, melyre nagy szeretettel várunk minden érdeklődőt. Pápára ma húsz autóval érkeztünk, többek között különleges Mustangokat, egy négyajtós, saját kezűleg újjáépített Biuckot, SS Camarot hoztunk el az érdeklődőknek – tájékoztatott Mihálszky Tamás, a klub elnöke.

Réthi Imre, az autósnap egyik kitalálója elmondta, az alapítványt a vendégek több módon is támogathatták.

– Mi, szervezők egyrészt a tombola bevételét, másrészt a drift taxiból befolyó összeget ajánlottuk fel az alapítványnak. Emellett aki valamiért nem tudott kilátogatni a rendezvényre, utalással otthonról is bármikor támogathat egy nemes ügyet. Nagyon örülünk és hálásak vagyunk mindenkinek, hogy 422  ezer forint gyűlt össze a helyszínen, amiből a szervezet mentéstechnikai felszereléseket vásárol.

Az autósnapon természetesen a mentősök is jelen voltak, akik standjuknál gyakorlatban mutatták meg, hogy mit kell tenni egy újraélesztés során. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában