Faültetés

2023.04.28. 18:11

Alsóörs a környezetvédelemben is élen jár

Kontrát Károly országgyűlési képviselő és Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere is részt vett a faültetésben, amelyet egy országos programhoz kapcsolódva végeztek a balatoni településen pénteken.

Kovács Erika

Kontrát Károly országgyűlés képviselő (jobbról) és Hebling Zsolt (hátul balról), Alsóörs polgármestere, valamint Ferenczy Gábor alpolgármester (hátul) és Kozma Zsolt, a településüzemeltetés munkatársa fákat ültetett a kempingnél

Forrás: képviselői iroda/Gáspár Ákos

Kontrát Károly Alsóörsöt jó adottságú településnek nevezte, ahol törődnek az emberek, a környezet védelmével, illetve a lakókörnyezet állapotával. Ez, mint mondta, köszönhető a kitűnő együttműködésnek, mely jellemző Alsóörsön a helyiekre, a nyaralótulajdonosokra, az önkormányzatra, a képviselő-testületre, illetve a településgondnokságra is. – Bízom abban, hogy folytatjuk ezen a településen is a faültetést, és meg tudjuk őrizni a mostani szép környezetet a jövő generációja számára is – fogalmazott. 

– Kiemelten kezeljük a környezetvédelmet, az igényes, parkos környezetet, ezért egy országos pályázat révén már évek óta kapcsolódott Alsóörs az országos fásítási programhoz, melynek keretében már több fát elültettünk – tette hozzá Hebling Zsolt polgármester. Az önkormányzat ismét nyert az említett pályázaton, így most 25 nagylevelű hársat és öt fehér eperfát vásároltak, majd el is ültették. A polgármester arról is beszélt, hogy a tisztaság érdekében ők is nagyon fontosnak tartják a Szedd magad! nevű országos hulladékgyűjtést is, amelyet ők is végeztek, illetve folyamatosan végeznek a településen. Hebling Zsolt kiemelte, a környezet védelme érdekében minden önkormányzati épületet napelemmel láttak el, elektromos szállítójárműveket, köztük buszt működtetnek, a szelektív, illetve a zöld hulladékért az egyes ingatlanokhoz mennek.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában