Országos verseny

2023.04.24. 21:00

Elsősegélyben a legjobbak között

Az előkelő negyedik helyen zárta a hónap közepén a fővárosban tartott XX. Országos Elsősegély-ismereti Versenyt a várpalotai Készenléti-lakótelepen működő Inotai Tagiskola csapata.

Szabó Péter Dániel
Kiválóan helytállt az országos döntőben a Bugyik Laura, Széplaki Réka Vanda és Szternácsik Dorottya alkotta inotai csapat
Fotó: Szabó Péter Dániel

– Iskolánk nagy hangsúlyt fektet az egészséges életmód és az elsősegélynyújtás fontosságának tanítására, így kézenfekvő volt, hogy az egész éves szakköri munka után versenyen is megméretik magukat diákjaink – mondta el lapunknak Tavaszi Rita tagintézmény-vezető. 

Három online fordulót követően az 5–6. osztályos korcsoportból az ország nyolc legjobban teljesítő csapata kapott meghívást az országos döntőre, amelyet április közepén rendeztek Budapesten. 

– A versenyt immár 20. alkalommal az Elsősegélynyújtás Oktatásáért Alapítvány hirdette meg. A szervezők célja többek között egy magas színvonalú, hazai és nemzetközi szakmai iránymutatásokra, valamint modern oktatás-módszertani alapelvekre épülő megmérettetés lebonyolítása volt, amelyen a diákok elméleti és gyakorlati feladatokat oldottak meg. A fő témakör volt az anatómia, a baleset-megelőzés, az élettan, elsősegély-ismeretek, egészségvédelem, egészségfejlesztés és balesetvédelem – tette hozzá Tavaszi Rita. 

A változatos feladatokból álló többfordulós verseny döntője szituációs állomások teljesítéséből állt, vagyis itt már élőben kellett megmutatniuk a csapatoknak gyakorlati tudásukat. Végeredményként az Inotai Tagiskola Bugyik Laura, Széplaki Réka Vanda, Szternácsik Dorottya alkotta csapata (felkészítő tanár: Széplaki Magdolna) az előkelő negyedik helyen zárta az országos versenyt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában