Beruházás

2023.04.08. 11:29

Nyáron folytatódhat a pápai Kossuth utca rekonstrukciója

Július 1-től folytatódhat a város egyik legfontosabb, évekkel ezelőtt megkezdett beruházása, a Kossuth utca felújítása – jelentette be közösségi oldalán Áldozó Tamás polgármester.

Haraszti Gábor

Nyáron folytatódik a munka a pápai sétálóutcán Fotó: Haraszti Gábor

A városvezető 2022 végén hozta nyilvánosságra, hogy az energiaválság okozta rossz költségvetési helyzet miatt bizonytalan ideig szünetel a pápai sétáló utca rekonstrukciója. 2023 első negyedévében viszont kedvező irányt vett a történet.

– A költségvetési számok kedvező alakulásának és a várható külső források bevonásának köszönhetően lesz pénz a folytatásra – mondta Áldozó Tamás. – Július elsejével megjelennek a kivitelező cég munkatársai és egy közel 30 méteres szakaszon elkészül az utca új szakasza.

– A szakemberek jelenleg a közbeszerzési eljárás előkészítésén dolgoznak, a kivitelező cég kiválasztását követően nyáron megkezdődhet a Petőfi Sándor utca és az Eötvös utca közötti szakasz felújítása – mondta Szabadkai Verita önkormányzati képviselő. – A már átadott első szakaszhoz hasonlóan ezt a területet is új térkőburkolattal utcabútorral, növényzettel látják el a szakemberek.

Fotós: Haraszti Gábor

A képviselő elmondta, az Eötvös utca torkolatától a Március 15. térig egy ideiglenes, szilárd útburkolatot épít ki a Pápai Vízmű Zrt., melynek köszönhetően remélhetőleg a korábban lezárt útszakaszt meg lehet nyitni az autósforgalom előtt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában