Helyi közélet

2023.04.18. 11:00

Összefogás a földrengés károsultjaiért

A Tornai Pincészet ad otthont a Segítsünk együtt – te és mi! című jótékonysági napnak április 22-én, szombaton, melynek célja, hogy reményt és segítséget nyújtson a törökországi földrengés károsultjainak.

Rednágel Zsuzsa

A Somlói civil közösség és a Pápai Stratégiai Légiszállítási Képesség (SAC) nemzetközi közössége összefogott a törökországi földrengés áldozatainak megsegítésére. A nap folyamán a Tornai Pincészet borteraszán jótékonysági vásár és művészeti kiállítás várja az odalátogatókat, lehetőség nyílik dűlőtúrára, borász vezette pincetúrára és a pincészet tulajdonosával borkóstolóra. A törökországi mentésben részt vevő Speciális Mentő Alakulat Alapítvány alapítójával, Orbán Jánossal is találkozhatnak a jótékonysági napra látogatók. A vendégek kötetlen beszélgetésen vehetnek részt a mentésben közreműködőkkel, miközben diavetítéssel illusztrált előadást láthatnak a törökországi kutató-mentő csapat áldozatos munkájáról. Az este folyamán somlói borok aukciójából és a pápai nemzetközi repülős közösség jótékonysági vásárából befolyó bevételeket a magyarországi török nagykövetség segítségével juttatják el a károsultak részére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában