Vasút

2023.04.19. 16:00

Retró utazás, tervezett nemzetközi vonatok a Bakonyon át

Retró vonatszerelvény közlekedik hamarosan a 11-es vasútvonalon Győr és Veszprém között a Veszprém–Balaton Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozat eseményeihez kapcsolódva több hétvégén. Egy további terv szerint nemzetközi vonatok is járnának a Bakonyon át.

Benkő Péter

A Bakonyvasút Szövetség felhívja a közelmúlt, különösen a vasút közelmúltja iránt érdeklődők, rajongók figyelmét, hogy először április 29-30-án és május 1-én, majd még három hétvégén, május 6–7-én, 13–14-én és 20–22-én retró vonatszerelvény közlekedik a két vármegyeszékhely között. Az említett napokon kétszer forduló vonat különlegessége lesz a régi időket idéző bisztrókocsi is, sőt, a Bakonyvasút Szövetség Porva-Csesznek megálló-rakodóhelyen egész nap nyitva tartó büfével várja az utazókat. A szerelvény Győrből indul 10 óra 13-kor és 16 óra 13-kor, Veszprémből vissza pedig 13 óra 35-kor, majd 19 óra 35-kor.

Újdonság lesz, hogy – ha megszületik az erről szóló megállapodás – nemzetközivé válik a 11-es vonal, ennek célja az EKF-programsorozat eseményeinek jobb és gyorsabb megközelítése. A hazai vasúttársaság a szlovák állami vasúttársasággal tervben lévő szolgáltatásfejlesztése kapcsán Pozsonyligetfalui (Bratislava Petrzalka) indulással Győrön át Veszprémig nemzetközi vonat közlekedne április 28. és június 12., valamint szeptember 7. és október 2. között kedd és szerda kivételével naponta, június 13. és szeptember 6. között pedig minden egyes napon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában