Főzőverseny, koncertek, játékok

2023.05.18. 15:00

A Gyárkert ad otthont a 16. Veszprém Civil Napnak

A Veszprém Vármegyei Civil Hálózatért Közhasznú Egyesület hónapok óta szervezi idei civil napi rendezvényeit, amelyeket szombaton a Gyárkertben bárki ingyenesen látogathat.

Juhász-Léhi István

Varga Endre és Óhegyi Tamás a sajtótájékoztatón

Fotó: Cseh Zoltán/veol

Varga Endre, az egyesület elnöke a szerdai sajtóreggelin arról beszélt, hogy a mögöttünk hagyott pandémiás időszak rányomta bélyegét a civil szervezetek tevékenységére, munkájára, sokan lettek inaktívak, azonban a civilek szeretnének visszatérni oda, ahol a járvány előtt voltak.

- A Civil Napnak ünnepnek kell lennie - hangsúlyozta. - Fontos a civil szervezetek működése Magyarországon. 

Kiderült, átvállalták a Veszprémi Civil Kerekasztaltól a Civil Nap szervezését azért, hogy egy olyan napot rendezzenek az EKF évében, amely megmutatja: a civil szervezetekre szükség van. Ugyanakkor szeretnének megszólítani olyan közösségeket is, melyek újonnan alakultak.

Óhegyi Tamás, a Veszprém Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ projektvezetője a szombati nap részleteiről osztott meg tudnivalókat. A nap szervezését már tavaly októberben elkezdték. A cél az volt, hogy az EKF-év kapcsán minél több civil szervezet mutassa meg magát. Ennek eredményeként közel 80 szervezet munkájával valósul meg a Civil Nap, a veszprémi önkormányzat és az EKF hathatós támogatásával. Elárulta, a nap halászléfőző versennyel startol reggel 8 órakor, amire eddig 17 csapat jelezte indulását. 10 órakor pedig megkezdődnek a civil szervezetek bemutatkozásai. 

Lesznek kulturális programok, gyerekfoglalkozások, ügyességi játékok, és más mellett rendőrségi bemutatók is, miközben délután 5-ig színpadi műsorok (tánc, paródia, bűvész, zene) szórakoztatják a nagyérdeműt. Fellép majd a Lásho Lecsó zenekar, a Rulett zenekar, este 8 órakor pedig a Honeybeast. A programok - melyeket harminc önkéntes is segít - ingyenesek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában