Jótékony vadászok

2023.05.09. 14:00

Beteg gyermekek gyógyulását segíti a karitatív akcióban vásárolt eszköz

Jótékonysági vadászaton felajánlott támogatás és a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány hozzájárulásával vásárolt légzéstámogató eszközt a Csolnoky Ferenc Kórház.

Marton Attila

Tenk Tamás, Fejes László, Majer Zoltán, a vadászat helyi szervezője, Töreki-Vörös Ibolya és Ugron Ákos Gábor, a Verga Zrt. vezérigazgatója

Fotó: Marton Attila/Napló

Töreki-Vörös Ibolya, a Csolnoky kórház főigazgatója arról beszélt, az intézmény működéséhez időről időre hozzájárulnak támogatásukkal gazdasági társaságok és civil szervezetek is a társadalmi felelősségvállalás jegyében. Hozzátette, az intézmény gyermekintenzív ellátásában tavaly 389, perinatális intenzív ellátásában 417 esetet láttak el. 

Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte, a jótékonysági vadászatot tavaly tizedik alkalommal tartották meg. A kezdeményezésben országosan 46,5 millió forint gyűlt össze, amelyből 21 kórházat támogatnak. Az adományokból 1,5 millió forintot juttattak a Csolnoky Ferenc Kórháznak, amelyből az intézmény egy oxigénterápiás készüléket és kiegészítőit vásárolta meg a gyermekosztályra. Felidézte, a jótékonysági vadászatot az ország 38 helyszínén tartották decemberben. A karitatív vadászatok során a tíz év alatt 170 millió forint gyűlt össze, amelyekből 286 új eszközt szereztek be a kórházak, minden esetben a gyermekosztályok számára szükséges hiánypótló eszköz beszerzéséhez járultak hozzá. A berendezésekkel csak Veszprémben közel ezer gyermek gyógyulásához járultak hozzá. Az ügyvezető kiemelte a kezdeményezés sikeréhez nagyban hozzájáruló Onofer Attila, Zugor Balázs és Majer Zoltán vadászok szerepét, valamint arra biztatta a Veszprém vármegyei vadásztársadalmat, hogy minél többen csatlakozzanak az idei jótékonysági akcióhoz is. 

Tenk Tamás, a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány kuratóriumi elnöke, a kórház főorvosa elmondta, a légzéstámogató készülék – amelynek beszerzéséhez az alapítvány is hozzájárult – a légzési elégtelenséggel küzdő gyermekeknek nyújt segítséget, és lehetővé teszi, hogy a gépi lélegeztetést elkerüljék a betegek. Kiemelte, a gyermekosztály rendelkezik már hasonló eszközzel, de mivel egy időben többre is szükség lehet, nagy segítséget jelent az intézménynek. Hozzátette, az utóbbi öt évben 180 gyermeknél alkalmaztak légzéstámogató eszközt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában