,,Sajnálom, hogy vége"

2023.05.07. 20:28

Ötvenöten ballagtak a zirci gimnázium ünnepségén (videó)

,Nagy nap ez nekik. Pont ide süt a nap, jobb lenne árnyékban ülni, de csak kibírjuk, gondoljatok azokra, akiknek a Covid miatt nem lehetett ballagásuk" – a zirci gimnázium udvarán gyülekezők így beszélgettek a végzősök búcsúztatóünnepsége előtt. Kezükben virágok, plüssfigurás csokrok, egy kisfiú három szál sárga, nagyfejű pitypanggal érkezett. 

Rimányi Zita

Fotó: Rimányi Zita

Minden rokon, ismerős a hétfőn érettségizőket ünnepelte a zirci intézmény épülete előtt szombaton délelőtt, és érkeztek is, szokás szerint felsorakozva, egymásba karolva, énekelve vonulva, ballagva. A III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola két osztályának tanulói ballagtak el a hétvégén. Ötvenöten búcsúztak iskolájuktól – tudtuk meg Balázsné Györek Zsuzsanna igazgatótól, aki lapunknak elmondta, hogy a gimnáziumi osztályból mindenki tervezi a továbbtanulást, a művészeti osztályba járók zöme a 13. évfolyamra is az intézményben marad, utána szeretnének majd a művészeti felsőoktatásba bekerülni. A korábbi években a bélásoknak sikerült megvalósítaniuk ezeket a vágyaikat, jók az iskola továbbtanulási arányai, így a most végzőknek is jók az esélyeik. III. Béla-plakettet ezúttal négyen kaptak, Deézsi Leonóra Csenge és Kiss Sarlott Melani kimagasló tanulmányi eredményéért, Prém Orsolya közösségi munkájáért, Schmidt Kiara képzőművészeti alkotásaiért. 

– Sajnálom, hogy vége. Kicsit bánom, mert szerettem ide járni, és izgulok az érettségi miatt. Ha lehetne, megfordítanám a bevett szokást és a vizsgák után tartanám meg a ballagást. Stresszmentesebb lenne, de mindenképp szép hagyomány. Hiányozni fogtok, de talizunk – ezt mondtam az osztálytársaimnak, és hasonlóképp érzek tanáraim iránt. Példaképem lett az osztályfőnököm, Tárkányi Tibor. Pedig nem szeretem azokat a tantárgyakat, amelyeket ő tanít, nem azok a kedvenceim, mégis jó volt az óráira járni, mert szórakoztatóan oktat, ugyanakkor tudja, hogy a vidámságnak és a komolyságnak mi a helyes aránya, melyiknek hol a helye. Én is ilyen pedagógus szeretnék lenni. Pécsen szeretnék magyar–történelem szakos tanárnak tanulni – mondta el a bakonynánai Maill Attila. Édesanyja, Maill Gáborné, Éva szintén aggodalommal vegyes örömmel ünnepelt, megnyugtatja, hogy fia sikeres tanulmányaiban, és vannak tervei, amelyeket férjével együtt szülőként támogathatnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában