Igazságtalanság költségvetése

2023.06.29. 16:00

Az LMP a központi költségvetésről

Magyarország jövő évi központi költségvetéséről és az ahhoz benyújtott, Veszprémet érintő módosító indítványokról Kanász-Nagy Máté, az LMP országgyűlési képviselője és Gerstmár Ferenc, az LMP veszprémi önkormányzati képviselője tartott szerdán sajtótájékoztatót.

NA

Kanász-Nagy Máté országgyűlési és Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő a tájékoztatón

Fotó: Juhász-Léhi István/Napló

Kanász-Nagy Máté szerint a 2024. évi költségvetés az igazságtalanság költségvetése. Úgy fogalmazott, pénz bőven van, csak ezt a gazdagok, a nagyvállalkozások, a multinacionális vállalkozások, az autógyárak és az akkumulátorgyárak támogatására fordítják. A kulcskérdés, hogy a különböző társadalmi és gazdasági szereplők hogyan viselik a válság terheit, illetve hogyan próbálja ezt enyhíteni a kormány. 

Gerstmár Ferenc rámutatott, az LMP helyi vonatkozású módosító indítványaival idén sem bánt nagyvonalúbban a kormánypárti parlamenti többség, mint a megelőző években. A kezdeményezésére benyújtott javaslatokat a bizottsági tárgyalások során elutasították. Ez érintette a Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola nyílászáróinak cseréjét – ami 150 millió forintba került volna – és a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulása idősotthoni ellátás férőhelyszám-bővítését is (új ingatlan bevonásával) 2 milliárd forint értékben. Ugyanakkor ebbe a körbe tartozik a Damjanich János utcai parkolóház megvalósítása is (2 milliárd forint). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában