Igen erős kötődés

2023.06.03. 20:05

Hetvenéves érettségi találkozójukat rendezték a Lovassy egykori diákjai

Még a veszprémi várban volt a Lovassy László Gimnázium, amikor 1953-ban érettségizett az akkori 4. B osztály. Kuriózum, hogy minden esztendőben összejönnek és emlékeznek az évfordulóra. Idén jubileumot, az érettségi 70. évfordulóját ünnepelték május 3-án a Horváth-kert vendéglőben.

Benkő Péter

Wasstl Hilda saját és osztálytársai nevében megköszöni Lányi Róbertnek a szervezést. A képen: Winkler Magdolna, Lányi Róbert, Guáth Lajos, Szathmáry Géza (és felesége, Valéria) és Wasstl Hilda Fotó: Benkő Péter

 

Lapunknak Kurbucz Ferencné Winkler Magdolna mesélt az érettségi találkozókról, arról, hogy ezeken a napokon sokáig hagyomány volt meglátogatni a gimnáziumot, az egykori tantermet, s tiszteletüket tenni a temetőben azon osztálytársaik előtt, akik már nincsenek közöttük. Elmondta azt is, ehhez egy igen erős kötődés kell, ami még az iskolaévek alatt bontakozott ki náluk. – Összetartó volt a társaság, figyeltünk egymásra, olyan volt az osztályunk, mintha testvérek volnánk, tettük ezt a sok nehézség ellenére is – emlékezett vissza.

És emlékeztek együtt mindannyian, idén, a kerek évfordulón egy finom ebéd és egy beszélgetés mellett, többek között volt osztályfőnökükre, dr. Mihályfi Károlyra, na meg a többiekre is, hiszen kilenc lány járt a fiúk mellett a vegyes osztályba. A találkozón ajándékkal köszönték meg osztálytársuknak, Lányi Róbertnek, hogy évről évre vállalja a találkozó megszervezését. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában