Fejlesztés

2023.06.09. 13:00

Megújult az út, jobb lett a közlekedés a balatonfüredi szállodánál

Nyolcvanmillió forint önkormányzati és belügyminisztériumi támogatással újult meg a Munkácsy utca Balatonfüreden, amit a minap adtak át.

Kovács Erika

– Időre elkészült a Munkácsy Mihály utca felújítása Balatonfüreden, az Esterházy strand parkolójától a Germering utcáig, közölte Molnár Judit, a terület önkormányzati képviselője. Hozzátette, a körzet az utóbbi időben szépen fejődött. – Ez egy nagyon fontos utca – hiszen ezen keresztül lehet megközelíteni több strandot is –, ami ami rossz állapotban volt. Másfelől a 71-es számú főút irányába autóbusz is közlekedik rajta. A felújítással meg kellett várni a Mészöly Géza utcai lakópark és az Aura Hotel felépítését, ugyanis a teherautók a Mészöly Géza utcán keresztül közlekedtek – sorolta Molnár Judit. 

A képviselő felidézte, nemrég átadták a felújított Germering utcát is, és új arculatot kapott a Mészöly Géza utca. Utóbbiban megváltozott a közlekedési rend, és parkolókat alakítottak ki, miszerint a helyiek használhatják a parkolóbérleteket. Molnár Judit örömmel szólt arról, hogy az emberek már sétálhatnak a Brázay közparkban, az Aranyhíd sétány felújítása pedig folytatódik. Köszönettel beszélt Kosler Zoltán önkormányzati városüzemeltetési irodavezető és kollégái munkájáról. 

Kosler Zoltán elmondta, ezúttal közel egy kilométeres útszakaszt újítottak meg, mely a város úthálózatának egyik fontos eleme. Ez a Munkácsy utca és a Deák Ferenc utca alsó szakasza, hogy a Mészöly Géza utcától komplett legyen a felújítás. Kicserélték az összes szegélyt, így a kiemeltet süllyesztettre, felújították az aszfaltburkolatot, kicserélték a rossz aknafedlapokat, melyeket szintbe helyeztek, és kialakítottak egy korszerű autóbusz-megállót, illetve -öblöt is. 

Elhangzott, a Munkácsy utca rekonstrukciója 80 millió forintba került, melynek felét az önkormányzat állta saját forrásból, a többit a Belügyminisztérium pályázati támogatása biztosította. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában