Erőpróba

2023.07.26. 13:00

Honvédelmi táborban edződtek a fiatalok

Két honvédelmi tábort is szervezett már az idei nyáron a várpalotai MH Böszörményi Géza Csapatgyakorlótér Parancsnokság. Az egyenként ötnapos program során a résztvevő fiatalok megismerkedhettek a katonaélettel, a használt felszerelésekkel, de a gyakorlótéren harcjárművekkel is utazhattak.

Szabó Péter Dániel

A lőtéren is helyt kellett állniuk a táborban részt vevő fiataloknak

Forrás: Pintér László/MH BGCSP

A nyitónap mindkét táborban az ismerkedésről szólt. Ismerkedés a társakkal, a katonai felszereléssel, a furcsán hangzó vezényszavakkal, az alaki foglalkozással és a tereptan alapjaival. Másnap aztán a technikai eszközök adták a keretet és nyújtottak felejthetetlen élményt a táborozóknak. 

A különböző kézi lőfegyverekből tartott bemutatón és tájékoztatón túl a táborozók igazi harcjárművekkel is megismerkedhettek kívül és belül. A csúcspont pedig mindenképpen a BTR-80 harcjárművel és a T-72 harckocsival megtett utazás volt. 

A gyakorlótéren is sok időt töltöttek a táborozók. A laktanyában megismert tájolót ekkor már a gyakorlatban kellett használniuk a terepen. Egymás arcának álcázása sok vidámságra adott okot, amit kicsit ellensúlyozott a menetgyakorlat és a harcászat foglalkozás terhelése. A valósághű AirSoft fegyverekkel célba lőhettek a gyerekek, míg paintball fegyverekkel már egymás ellen vívtak festékpatront pukkasztó harcot. Emellett különböző akadályokat küzdöttek le, autót toltak, kúsztak és másztak, cipekedtek. Voltak ügyesek és ügyesebbek, de nap végére mindenki ugyanúgy elfáradt.

A résztvevők aztán hét zárásaként ajándéktárgyakat vehettek át. A legjobban teljesítő táborozók pedig ezúttal is barettsapkát kaptak elismerésül. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában